Ceapa contine o cantitate imensa de diverse vitamine si minerale. Sucul sau este un antibiotic natural care poate distruge stafilococul, streptococul, tuberculoza, difteria si de asemenea virusurile. In plus, leguma favorizeaza eliminarea toxinelor si chiar poate rezista cancerului.
Mai multe cepe se gasesc in aproape orice bucatarie. In timpul prepararii alimentelor, cojile sale sunt aruncate la gunoi . De fapt, acesta este cel mai valoros produs din care puteti face ceai de ceapa sanatos. Aceasta bautura neobisnuita este utilizata pentru a intari corpul si pentru a trata numeroase patologii.
Proprietati ale ceaiului – Ceaiul facut din ceapa sau cojile lor are un gust si miros specific. Dar aceste dezavantaje compenseaza cu usurinta compozitia si beneficiile sale unice.
Ceaiul de ceapa are urmatorul efect asupra organismului: Reduce umflarea si durerea la nivelul picioarelor, are efect antihistaminic. Acesta este un remediu foarte bun pentru orice manifestare de alergii.
Imbunatateste digestia, combate flatulenta, indeparteaza din organism metalele grele si alte toxine, stabilizeaza tensiunea arteriala, vindeca inima, protejeaza vasele de sange. Ajuta la evitarea accidentului vascular cerebral si a infarctului. Combate eficient tromboflebita.
Creste imunitatea, eficient in combaterea racelii si a gripei, ajuta in lupta impotriva excesului de greutate, normalizeaza metabolismul, eficient pentru bolile orale, cum ar fi stomatita si gingivita.
Amelioreaza durerile de cap, imbunatateste vederea, combate manifestarile glaucomului si cataractei, ajuta la cistita si boli renale inflamatorii, elimina durerea in timpul menstruatiei, permite normalizarea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat.
Cum se prepara ceaiul din foi de ceapa?
Pentru o portie de ceai, veti avea nevoie de coji de la doua cepe medii. Se toarna doua pahare de apa fierbinte peste doua linguri de coji de ceapa maruntite si se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Dupa ce se racoreste, ceaiul se strecoara si se bea cate un sfert de cana de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale.
In ciuda gustului specific, aceasta bautura are multi fani. Ceaiul de ceapa poate fi facut si mai sanatos adaugand miere, tei, menta, lamaie sau coacaze negre. Din pacate, acest lucru nu va ajuta la imbunatatirea gustului bauturii.