Tiroida este considerata ”bateria” intregului nostru corp. Functionarea hormonilor tiroidieni este extrem de importanta pentru metabolismul fiecarei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci cand tiroida nu produce suficienti hormoni pentru a regla diverse functii necesare organismului.

Coada-soricelului pentru hipotiroidie. In caz de hipotiroidie se recomanda infuziile din coada-soricelului si cretisoara. Acestea sunt recunoscute pentru ca regleaza functiile tiroidei. Cele doua plante se combina si din acest amestec se adauga o lingurita in 250 ml de apa fiarta. Se beau doua cani de ceai pe zi, una dimineata si una seara, cu jumatate de ora inainte de masa.

Ceapa – Buna, dar cu masura! Tot in tratamentul naturist al hipotiroidiei intra si ceapa si usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de stiut ca cele doua legume prezinta contraindicatii importante. Astfel, ceapa si usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrita hiperacida, dar si mamelor care alapteaza.

Algele cresc secretia de hormoni. Dintre toate algele marine, cea bruna este cea mai indicata pentru stimularea secretiei de hormoni tiroidieni. Ea se administreaza sub forma de infuzie, care se prepara din doua-trei lingurite de planta uscata la o cana cu apa. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Tiroida poate fi tratata in mod natural, cu o dieta specifica, sport, odihna si cat mai putin stres. Daca veti ajunge pe mana unui medic bun, acesta va descoperi care este disfunctia ce sta la baza dereglarii hormonale.

Cele mai bune modalitati pentru vindecarea tiroidei in mod natural:

Uleiul de cocos – Uleiul de cocos nu interactioneaza cu conversia hormonului T4 in T3, asa cum o fac celelalte uleiuri, pe care le folosim in bucatarie. Acest ulei intareste metabolismul si ne ajuta sa pierdem in greutate, echilibrand in acelasi timp sistemul imunitar, factor extrem de important in tratarea tiroidei. Consumati cel putin 1 lingura pe zi.

Consumati zilnic maduva din oasele animalelor – Acesta este un adevarat elixir pentru intarirea sistemului imunitar si pentru refacerea mucoasei intestinale. Maduva este esentiala in tratarea tiroidei. Intr-o ceasca, puneti apa, maduva si putina sare de mare. Consumati 1 ceasca pe zi.

Consumati Vitamina A, D si K2 – aceste vitamine sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii tiroidiene. Studiile recente arata ca persoanele cu probleme tiroidiene, au o grava carenta de vitamine.

Distribuie pe: