Aceasta conopida cu sfecla te va uimi cu gustul minunat si aspectul sau placut. Poti sa o servesti cu o varietate de mancaruri, atat la o cina in familie, cat si la o masa festiva. Incearca reteta de mai jos!

Ingrediente necesare:

• 1 kg conopida, 2 bucati sfecla de dimensiuni medii
• 3 catei de usturoi, 2 lingurite zahar
• 1 litru apa, 2 linguri sare grunjoasa
• 3 lingurite otet 9%
• Frunze de dafin, seminte de marar – dupa gust

Mod de preparare:

Spalam sfecla bine, apoi o curatam. Folosim intotdeauna sfecla de dimensiuni medii, pentru ca este mult mai dulce decat sfecla mare. Taiem sfecla in felii de 1 cm latime.

Decojim usturoiul si il taiem in felii. Rupem conopida in bucati mai mici.

Pe fundul borcanelor sterilizate punem seminte de mustar, foi de dafin si usturoi. In continuare, adaugam conopida si sfecla, pana umplem borcanele.

Turnam apoi apa clocotita in borcane. Le acoperim cu capace si le lasam deoparte pentru 20 de minute.

Turnam apoi lichidul din borcane intr-o cratita. Adaugam otet, sare grunjoasa si zahar si lasam marinada sa fiarba. Turnam marinada clocotita in borcanele cu conopida si sfecla.

Sigilam bine capacele. Invelim borcanele intr-un prosop gros sau o patura calduroasa si le lasam sa se raceasca lent.

Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Conopida va fi si mai gustoasa daca, pe langa ingredientele de mai sus, vei pune si 2-3 inele de ardei iute in fiecare borcan.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Distribuie pe: