Ceai de tei – beneficii
ÎNTĂREȘTE SISTEMUL IMUNITAR
Compușii fenolici din compoziția ceaiului de tei au un puternic efect antibacterian, iar asta face ceaiul de tei un remediu tradițional pentru întărirea sistemului imunitar și pentru protejarea organismului în lupta împotriva mai multor afecțiuni.
CALMEAZĂ INDIGESTIA
Ceaiul de tei conține agenți carminativi care ajută la calmarea durerilor abdominale și favorizează eliminarea gazelor. Este recomandat și pentru calmarea tulburărilor intestinale, a crampelor, a flatulenței excesive, dar și pentru ameliorarea indigestiei.
TRATEAZĂ INSOMNIA ȘI STRESUL CRONIC
Infuzia de tei este recomandată în mod special pentru reducerea stresului, tratarea insomniei, oboseala cronică, somnul agitat ori coșmarurile. Este indicat să fie consumat seara, după cină, pentru a favoriza un somn odihnitor pe durata nopții.
AMELIOREAZĂ SIMPTOMELE GRIPEI ȘI RĂCELII
Ceaiul de tei conține mucilagiu, adjuvant pentru reducerea inflamației din gât și din gură. Un consum regulat de ceai de tei poate favoriza transpirația și poate elimina toxinele din corp. Ceaiul poate fi un remediu natural și pentru tuse uscată, vărsături, hipertensiune arterială sau răceli obișnuite.
AJUTĂ LA ELIMINAREA TOXINELOR DIN CORP
Ceaiul este diuretic natural și ajută la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, lemnul de tei este folosit adesea pentru a combate reumatismul, artrita, calculii biliari și renali.
Beneficii ceai de tei – uz intern – Antidepresiv și sedativ; Diuretic natural; Tratează durerile de cap; Tratează atacurile de panică; Adjuvant pentru persoanele care suferă de hipertensiune și agitație.
Beneficii – uz extern – Combate cearcănele (comprese înmuiate în ceai de tei concentrat); Ameliorează mâncărimile pielii; Benefic pentru regenerarea pielii; Calmează oboseala tenului; Tratează durerile în gât (gargară cu infuzie de tei).
Ceai de tei – mod de preparare
Pentru o cană de 200 ml de apă clocotită ai nevoie de maxim două lingurițe de flori de tei uscate. Vasul cu ceai se acoperă pentru 5-6 minute, după care se strecoară și se bea cald, ca atare ori îndulcit cu miere.
Poți prepara și infuzie de tei concentrată. Se amestecă 20 de grame de flori de tei uscate (până la 4 lingurițe) în 200 ml de apă rece.
Se lasă totul la macerat pentru 4 ore sau chiar peste noapte. Infuzia concentrată de tei poate fi consumată în combinație cu ceaiul de tei cald.