Diabetul zaharat este o boală metabolică datorată lipsei de insulină din organism sau scăderii acțiunii sale. Diabetul zaharat este insulino-dependent și insulino-independent.

Simptome ale diabetului zaharat : sete, oboseală, piele palidă, bătăi frecvente ale inimii, urină conținând zahăr, zahăr în sânge, deteriorarea vederii, vindecarea slabă a rănilor, boli ale pielii.

Rețete și remedii populare – Tratament pe bază de plante

Rețetă: 2 linguri frunze zdrobite uscate și ramuri de gutui , adunate în timpul înfloririi, se toarnă 200 ml de apă, se fierbe timp de 15 minute la foc mic, se răcește și se strecoară. Se bea pe tot parcursul zilei cu înghițituri mici în tratamentul diabetului și hipertensiunii.

Rețetă: 50 g – preparați frunze de struguri zdrobiți în 500 ml de apă fiartă, fierbeți 10 minute la foc mic, strecurați și beți 100 ml de 4 ori pe zi înainte de mese pentru tratamentul diabetului zaharat.

Rețetă: 1 lingură frunze de nuc se fierb într-un pahar cu apă, 30 de secunde. Se lasă la infuzat 1 oră și strecurați. Se bea pe tot parcursul zilei cu înghițituri mici.

Rețetă: rădăcinile de brusture și păpădie conțin substanțe asemănătoare insulinei. 10 g de rădăcini de brusture tocate și iarbă de păpădie se toarnă cu 200 ml de apă, se fierb 15 minute și se lasă la infuzat 30 de minute. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi pentru tratamentul diabetului zaharat.

Tratament în stadiul inițial al diabetului zaharat: 3 linguri de păstăi tocate de fasole se toarnă într-un termos cu 400 ml apă clocotită și se lasă timp de 6 ore. Bea în timpul zilei în 3 doze cu 30 de minute înainte de mese.

Dieta pentru diabet – Dieta pentru diabetul zaharat ar trebui să fie vegetală-lactată, din produse naturale de înaltă calitate. Meniul ar trebui să includă fructe, legume, nuci, cereale integrale, consumate în fiecare zi. În special mâncați multe alimente crude care stimulează pancreasul să producă insulină.

Este util pentru diabetul zaharat să mănânce grapefruit în cantități nelimitate, leguminoase, ceapă, usturoi, castraveți. Un remediu util pentru tratament este ceaiul din păstăi de fasole.

Distribuie pe: