Vă prezentăm o rețetă de roșii cu ceapă marinate rapid. Este o gustare ideală pentru frigărui sau orice alt tip de carne gătită.
Se prepară foarte ușor, iar rezultatul este unul fabulos.
Ingrediente:
1 kg | Roșii |
4 bucăți | Cepe |
5 bucăți | Căței usturoi |
7 linguri | Ulei rafinat |
4 linguri | Suc de lămâie |
1 linguriță | Busuioc uscat |
1 linguriță | Boia de ardei iute |
3 linguri | Miere de albine |
1 linguriță | Sare |
Mod de preparare:
- Spălați, curățați și tăiați legumele rondele. Într-un bol puneți mierea, adăugați sucul scurs de lămâie, uleiul, sarea, boia de ardei iute, busuiocul și amestecați bine.
- Într-un borcan, sau o cratiță aranjați în straturi: un strat de roșii, un strat de ceapă, un strat de usturoi. În acest mod aranjați până finisați, iar ultimul strat trebuie să fie cel de ceapă.
- Turnați marinata, acoperiți cu capac și dați la rece pentru minim 1 oră. Dacă țineți la marinat 6 ore va fi și mai gustos.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!