Rostopasca sau iarba de negi ori negelarița, așa cum mai este denumită în termeni populari, este planta medicinală folosită pentru tratarea mai multor afecțiuni, chiar și pentru probleme gastrice și astm.

Beneficiile rostopascăi

Ameliorează problemele gastrice, adjuvant în regenerarea hepatică, rostopasca ameliorează, colita ulcerativă, ameliorează simptomele dermatitei atopice, stimulează producția de bilă, tratează negii.

Cum se administrează rostopasca: Sub formă de ceai, sub formă de pulbere, sub formă de tinctură, sub formă de cataplasmă.

Beneficiile rostopascăi:

Ameliorează problemele gastrice

Consumul regulat, zilnic, timp de 4 săptămâni, calmează durerile stomacale, crampele, greața și vărsăturile, dar reduce și severitatea refluxului gastroesofagian.

Adjuvant în regenerarea hepatică

Datorită acțiunii antivirale, rostopasca consumată sub formă de ceai sau tinctură este un adjuvant natural în terapia hepatitei B și C. Ceaiul ajută la grăbirea vindecării și la eliminarea mai rapidă a simptomelor. De asemenea, planta este indicată și în cazul ficatului gras ori hepatitei generate de consumul de alcool.

Rostopasca ameliorează colita ulcerativă 

Rostopasca conține în cantități mari acid chelidonic, ingredient ce este eficient în tratarea colitei ulcerative, afecțiune inflamatorie a intestinelor. Un consum regulat, dar nu în exces, poate fi un medicament natural.

Reduce durerile

Durerea de dinți și de stomac poate fi ameliorată cu ajutorul rostopascăi. Extractul din plantă, în special alcaloizii din compoziție, ajută la blocarea semnalului durerii care ajunge spre creier.

Tratează negii

Rostopasca este deja renumită pentru tratarea negilor. Planta conține o formă specială de latex cu un inhibitor de cisteină proteză. Aplicarea rostopascăi ajută și în tratarea dermatitei atopice (o formă diferită de eczemă) și reduce inflamația și senzația de mâncărime.

Rostopască – alte beneficii

Stimulează sistemul imunitar; Reduce colesterolul și protejează vasele de sânge; Reduce simptomele astmului; Tratează rinita alergică; Reduce simptomele depresiei; Reduce simptomele artritei reumatice; Reduce riscul de osteoporoză și susține dezvoltarea armonioasă a oaselor; Susține sănătatea vezicii biliare.

Distribuie pe: