Ingrediente: Varza alba 1 buc, morcov 500 g, usturoi 3 catei, sfecla 1 buc., ardei gras 2 buc, ceapa 1 buc, ardei iute 1 buc, apa 1 l, zahar 5 linguri, frunze de dafin 2 buc, sare 2 linguri, otet 100 ml

Mod de preparare:

Pentru a incepe, pregatiti frunzele plasand varza in cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere redusa pentru a le indeparta mai usor.

Apoi impartiti in frunze si taiati venele prea groase.

Mai intai, taiati toate ingredientele: ceapa – in cuburi mici sau jumatati de inele, razuiti morcovii pe o razatoare medie, ardeii- in fasii, ardei iute – in felii.

Se prajeste ceapa in ulei vegetal pana la transparenta si se adauga usturoi zdrobit, ardei gras, morcovi si ardei iute.

Se tin pana se inmoaie, amestecand, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Infasurati legumele tocate in frunze de varza si umpleti borcane sterilizate cu varza umpluta, alternand cu patrunjel si asezand cuburi de sfecla proaspata in centru (sau pe laterale).

Adaugati sarea, zaharul, frunzele de dafin la un litru de apa si aduceti la fierbere.

Apoi opriti focul, adaugati otet si amestecati.

Se toarna marinada peste rulourile de varza, se sterilizeaza 25 de minute.

Apoi infasurati intr-o patura si lasati sa se raceasca complet.

Pastrati borcanele intr-un loc racoros si intunecat!

Distribuie pe: