Ingrediente: castraveti 2,5 kg, rosii 1 kg, usturoi 150 g, ulei vegetal 125 ml, zahar 125 g, sare 2 linguri, otet de masa 9% 125 ml, boabe de piper negru 10 buc., frunze de dafin 3-4 buc., coriandru 1 lingurita, ardei iute rosu 1 lingurita.

Mod de preparare:

Incepem sa pregatim salata de legume si trecem un kilogram de rosii printr-o rasnita mare, apoi turnam in ea doua linguri de sare grosiera si 125 de grame de zahar.

Se toarna o 125 ml de ulei vegetal intr-un vas comun, apoi puneti vasul pe aragazul pornit la temperatura ridicata si, amestecand toate ingredientele, aduceti rosiile la fierbere, apoi reduceti temperatura la mediu si continuati gatind rosiile timp de zece pana la cincisprezece minute.

Taiati 2,5 kg de castraveti in jumatati mici de inele.

Trecem 150 de grame de usturoi printr-o presa si il punem in vasul cu rosii, o lingurita de ardei iute rosu, 3-4 foi de dafin, 10 negre boabe de piper, o lingura de coriandru si amestecati toate ingredientele impreuna.

Se toarna 125 de mililitri de otet de masa 9% si se amesteca bine toate ingredientele, apoi se acopera vasul cu un capac si se aduce amestecul de rosii la fierbere la o temperatura ridicata a aragazului.
Puneti castravetii taiati in jumatati mici de inele in amestecul de rosii fierte, apoi amestecati toate ingredientele impreuna si, acoperind ligheanul cu un capac, aduceti salata la fierbere.
Dupa fierbere, continuam sa gatim salata pana cand este gatita complet timp de 10-15 minute, apoi o punem fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate.

Inchideti borcanele cu capace sterilizate, apoi intoarceti borcanele si verificati daca exista scurgeri, apoi acoperiti-le deasupra cu o patura pana se racesc complet.

Depozitam borcanele cu salata de castraveti intr-un loc intunecat si racoros.

Distribuie pe: