Ingrediente: castraveti 2,5 kg, rosii 1 kg, usturoi 150 g, ulei vegetal 125 ml, zahar 125 g, sare 2 linguri, otet de masa 9% 125 ml, boabe de piper negru 10 buc., frunze de dafin 3-4 buc., coriandru 1 lingurita, ardei iute rosu 1 lingurita.
Mod de preparare:
Incepem sa pregatim salata de legume si trecem un kilogram de rosii printr-o rasnita mare, apoi turnam in ea doua linguri de sare grosiera si 125 de grame de zahar.
Se toarna o 125 ml de ulei vegetal intr-un vas comun, apoi puneti vasul pe aragazul pornit la temperatura ridicata si, amestecand toate ingredientele, aduceti rosiile la fierbere, apoi reduceti temperatura la mediu si continuati gatind rosiile timp de zece pana la cincisprezece minute.
Taiati 2,5 kg de castraveti in jumatati mici de inele.
Trecem 150 de grame de usturoi printr-o presa si il punem in vasul cu rosii, o lingurita de ardei iute rosu, 3-4 foi de dafin, 10 negre boabe de piper, o lingura de coriandru si amestecati toate ingredientele impreuna.
Inchideti borcanele cu capace sterilizate, apoi intoarceti borcanele si verificati daca exista scurgeri, apoi acoperiti-le deasupra cu o patura pana se racesc complet.
Depozitam borcanele cu salata de castraveti intr-un loc intunecat si racoros.