Ingrediente: Vinete 1,5 kg, ciuperci 500 g, ceapa 0,5 kg, usturoi 5 catei, ulei de floarea soarelui 120 ml, maioneza 5 linguri, sare 2 lingurite, otet 2 linguri.

Mod de preparare: Spalati vinetele, taiati marginile si taiati leguma in patrate cu o latura de 1,5-2 cm. Transferati-le intr-o cratita cu apa sarata clocotita (1 litru – 1 lingura de sare).

Se fierb 2 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, apoi se scurg intr-o strecuratoare.

Taiati ciupercile felii si prajiti-le intr-o tigaie preincalzita cu ulei de floarea-soarelui (30 ml) timp de 10 minute, amestecand ocazional.

Cand apa se scurge din vinete, impartiti-le in jumatate si prajiti fiecare parte in 30 ml de ulei de floarea-soarelui la foc mare timp de 5 minute.

Taiati ceapa in sferturi si prajiti in uleiul ramas pana devine translucida. Se amesteca toate legumele, se piseaza usturoiul, se adauga sare, otet si maioneza. Amestecam bine.

Impartiti salata in borcane, presand usor, astfel incat sa nu existe goluri. Acoperiti si asezati intr-o cratita cu o carpa in partea de jos.

Se toarna suficienta apa, astfel incat sa ajunga la „umerii” borcanelor. Sterilizati 20 de minute dupa fierbere.

Apoi scoateti si sigilati la cald. Intoarceti borcanele si lasati-le sa se raceasca complet.


Din cantitatea specificata de ingrediente, se obtin trei borcane de jumatate de litru.

Distribuie pe: