Cura cu pulbere de scorţişoară

Pulberea de scorţişoară se obţine prin măcinarea cu râşniţa de cafea a batoanelor de scorţişoară.

Pudra obţinută se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, pentru a preveni evaporarea uleiurilor volatile. Termenul de valabilitate al pulberii de scorţişoară este de 6 luni de la data preparării.

Se administrează câte un vârf (1 gr.) de linguriţă cu pulbere de scorţişoară, de 3-6 ori pe zi, timp de 30 de zile, cu pauză de o lună.

Foarte bun tonic pentru digestie

Administrată înainte de masă (un vârf de linguriţă de pulbere de scorţişoară), scorţişoara este un foarte bun tonic pentru digestie.

Are un efect reglator, fiind recomandată în gastrită hiper şi hipoacidă, precum şi pentru combaterea indigestiei şi a anoreziei nervoase.

Ajută la slăbit

Scorţişoara este un condiment special, atunci când vine vorba de scăderea în greutate. Administrată după masă (1 gram), aceasta reglează activitatea pancreasului şi glicemia, prelungind starea de saţietate.

Accelerează digestia grăsimilor şi stimulează activitatea tripsinei, o enzimă ce descompune proteinele în intestinul subţire, prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Echilibrează glicemia şi previne diabetul

Scorţişoara scade direct nivelul zahărului din sânge, stimulează şi totodată reglează secreţia de insulină a pancreasului, şi creşte receptivitatea organismului la insulină. Mai multe studii clinice au demonstrat că o doză de 3-6 gr. pe zi de pulbere de scorţişoară scade glicemia cu 18-29%, iar la doza maximă, de 6 gr. pe zi, efectele antidiabetice se menţin şi la 2-3 săptămâni după ce tratamentul a fost încheiat.

Numeroasele studii făcute în laboratoarele unor universităţi de prestigiu arată că scorţişoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2.

Distruge infecţia cu Helicobacter Pylori

Scorţişoara este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva acestei bacterii care cedează tot mai greu la antibiotice.

Pe lângă faptul că distruge şi inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori, aceasta previne şi bolile pe care o astfel de bacterie le produce ȋn timp: gastrită, ulcerul gastro-duodenal şi chiar cancerul gastric.

Distribuie pe: