Mulți diabetici duc ani mulți boala aceasta „pe picioare”, fără să știe că o au, pentru că simptomele diabetului pot fi ușor trecute cu vederea sau pot chiar să nu apară deloc.

Adeseori, bolnavii află că au diabet abia când suferă complicații grave, care pun viața în pericol, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral.

Simptomele diabetului – Iată care sunt acestea:

Setea și urinarea frecventă

O persoană fără probleme de sănătate ar trebui să urineze de 4 până la 7 ori în decurs de 24 de ore. Nevoia de urinare este mult mai frecventă în cazul diabeticilor.

În cazul unei persoane fără probleme de sănătate, rinichii filtrează sângele și reabsorb glucoza pentru a o reintroduce în fluxul sangvin. Când nivelul ei este prea mare, cum se întâmplă în diabet, nu mai este reabsorbită în totalitate. Organismul încearcă să elimine excesul producând mai multă urină. De aici, setea pronunțată și un volum mare de urină.

Oboseală accentuată și foame continuă

Organismul transformă alimentele pe care le consumăm în glucoză, care este sursa de energie a celulelor. Pentru a metaboliza glucoza, celulele au nevoie de insulină.

Când organismul nu o poate fabrica sau nu o folosește eficient, glucoza nu este absorbită și resimțim acest lucru printr-o lipsă accentuată de energie, senzație permanentă de oboseală, dar și printr-o foame continuă. gură uscată și mâncărimi ale pieliigură uscată și mâncărimi ale pielii

Gură uscată și mâncărimi ale pielii

Organismul unui diabetic utilizează lichidele ingerate pentru a produce mai multă urină. În consecință, apare deshidratarea, iar de aici, senzația de gură uscată și pielea uscată care provoacă mâncărimi.

Vedere încețoșată 

Nivelul scăzut de lichide din organism afectează chiar și vederea. Cristalinul, care este lentila naturală a globului ocular, se inflamează, își modifică forma și apar astfel tuburări vizuale.

Scădere nejustificată în greutate

Când organismul nu are sau nu mai poate folosi eficient insulina pentru a metaboliza glucoza din sânge, este obligat să producă energie din propriile grăsimi. Astfel, bolnavul cu diabet slăbește rapid câteva kilograme, fără să își schimbe alimentația și fără să își propună acest lucru.

Infecții fungice

Micozele genitale, piciorul atletului (ciuperca piciorului) și candidoza orală sau genitală apar mai adesea la persoanale care suferă de diabet. Fungii (ciupercile) se „hrănesc” cu glucoză, iar un nivel crescut în organism le ajută să prolifereze.

Răni care se vindecă greu

Când nivelul glicemiei rămâne crescut pe o prioadă mai lungă de timp, aceasta ajunge să afecteze nervii periferici și organismul nu mai poate videca rănile la fel de eficient.

Durere sau amorțeală a picioarelor 

Acestea sunt, de asemenea, o consecință a afectării nervilor periferici.

Un risc mai mare de diabet au persoanele cu membri ai familiei deja diagnosticați cu boala, persoanele supraponderale și obeze, precum și cele cu boli cardiovasculare, cu ar fi hipertensiunea.

Distribuie pe: