Siropul de gutui este foarte gustos si sanatos. Avand un continut ridicat de vitamina C, acest sirop ajuta la intarirea imunitatii si tratarea racelii. Este recomandat, in special, in sezonul rece.

Foloseste reteta noastra si pregateste 8 borcane (900 ml) cu sirop de gutui.

Ai nevoie de: 4 kg gutui coapte, 4 kg zahar

Cum se prepara siropul de gutui?

Pentru inceput va trebui sa speli gutuile si sa le tai in 4. Indeparteaza-le cotoarele cu seminte. Taie apoi gutuile in bucati cat mai mici.

Spala foarte bine borcanele in care urmeaza sa pui siropul de gutui.

Aranjeaza bucatile de gutui in borcane, apoi toarna zahar deasupra. Agita borcanele pentru ca zaharul sa ajunga pana la fundul acestora.

Lasa borcanele cu gutui deoparte pentru aproximativ 2-3 zile. In acest timp fructele vor elibera zeama.

Amesteca ocazional pentru ca zaharul sa se dizolve. Dupa 2-3 zile, gutuile vor lasa atat de multa zeama incat borcanele se vor umple.

Depoziteaza apoi borcanele cu sirop de gutui in frigider. Poti sa adaugi sirop de gutui in paharul cu apa sau in ceasca cu ceai. Ii ofera un gust deosebit de bun.

Pe langa faptul ca este foarte gustos, siropul de gutui preparat dupa aceasta reteta, este si foarte sanatos.

Asa cum am precizat si la inceputul articolului, siropul de gutui ajuta la intarirea imunitatii si tratarea racelii. Consuma-l si tu daca vrei sa ai grija de sanatatea ta!

Siropurile pregatite in casa sunt cele mai sanatoase. Incearca aceata reteta simpla, preparata doar din 2 ingrediente si intareste-ti imunitatea. Spor la gatit!

Distribuie pe: