Pentru tratarea problemelor de sanatate, medicina tibetana imbina latura medicala cu cea spirituala si propune o combinatie de remedii pe baza de plante si un stil de viata echilibrat. Remediul de mai jos, cunoscut sub numele de cura tibetana se prepara extrem de usor.

Se curata si se zdrobesc in mojarul de lemn 350 g de usturoi. Pasta obtinuta se pune intr-un vas de sticla. Peste usturoiul zdrobit se adauga 250 g miere curata si 250 ml alcool etilic de 90 de grade.

Vasul se acopera cu un capac etans si se lasa zece zile la intuneric. Apoi se strecoara continutul printr-o sticla (esarfa) de matase. Se mai tine inca trei zile (72 de ore) la intuneric si leacul este gata. Tratamentul se face dupa o schema bine stabilita.

Intr-o cescuta se toarna 50 ml lapte dulce nefiert, in care se picura cu o pipeta leacul preparat astfel:

– ziua I: cate 2 picaturi de preparat in 50 ml lapte, de trei ori pe zi, inaintea meselor de dimineata si prinz, iar seara – 3 picaturi; dupa 10 minute se ia masa;
– ziua a II-a: de trei ori pe zi, tot cu 10 minute inaintea meselor, se vor lua – tot in 50 ml lapte: 4 picaturi dimineata, 5 picaturi la pranz, 6 picaturi seara;
– ziua a III-a: respectiv 7, 8 si 9 picaturi, conform celor spuse mai sus;

– ziua a IV-a: 10, 11 si 12 picaturi;
– ziua a V-a: 13, 14 si 15 picaturi;
– ziua a VI-a: 15, 14 si 13 picaturi (cantitatea incepe sa scada);
– ziua a VII-a: 12, 11 si 10 picaturi;
– ziua a VIII-a: 9, 8 si 7 picaturi;

– ziua a IX-a: 6, 5 si 4 picaturi;
– ziua a X-a: 3, 2 si 1 picatura;
– ziua a XI-a: 15 picaturi dimineata, 25 la pranz si 25 seara;
– ziua a XII-a si in in continuare, pana la terminarea preparatului: cate 25 picaturi de trei ori pe zi, in 50 ml lapte dulce nefiert, cu 10 minute inaintea meselor.

Rezultatele acestui tratament sunt: normalizarea tensiunii arteriale, reglarea metabolismului, distrugerea tumorilor, topirea grasimii in exces, atenuarea durerilor produse de artrite, reumatism si ulcere, imbunatatirea vazului si auzului.

Distribuie pe: