Dovleacul a fost folosit de mult timp pentru tratarea multor boli. Este inclus în dietele terapeutice, dar este benefic în special pentru ficat și vezica biliară. Pentru fabricarea medicamentelor pentru dovleac se folosesc toate părțile legumelor: tulpină, tulpină, semințe, pulpă.

Preparatele pe bază de legume curăță ușor ficatul, îndepărtează pietrele mici din vezica biliară. Dovleacul va fi un supliment extraordinar la tratamentul medical al bolilor grave, cum ar fi ciroza sau hepatita.

Vă avertizăm imediat că curățarea ficatului cu dovleac nu va da rezultate rapide. Cu toate acestea, atât medicina oficială, cât și cea tradițională sunt de acord că leguma are proprietăți eficiente în restabilirea funcției hepatice.

Suc de dovleac

Ingrediente : dovleac

Mod de gătit: Spălați și curățați dovleacul de pe coaja și semințe. Tăiați mărunt și treceți prin storcător.

Mod de utilizare: Bea 1 pahar de suc proaspăt stors o dată pe zi. Luați suc de dovleac pe stomacul gol pentru ficat. Puteți dilua ușor băutura cu apă.

Rezultat: Restaurează și curăță celulele hepatice.

Sucul poate fi înlocuit cu dovleac crud. 1 pahar de suc este echivalent cu 0,5 kg de legume crude. Este foarte dificil pentru unii oameni să-l mănânce în forma sa pură. Prin urmare, puteți prepara o salată din tot ce este la îndemână, cu adăugarea de felii de dovleac.

Uleiul din semințe de dovleac este, de asemenea, utilizat pentru curățarea ficatului. Dozajul este de obicei 1 linguriță. Luați produsul cu 1 oră înainte de mese de trei ori pe zi. Durata tratamentului este de 14 zile.

Dovleac cu miere pentru curățarea ficatului

Puteți curăța ficatul cu dovleac și miere dovleac cu miere – rețeta este potrivită pentru cei care doresc să curețe ficatul și să-și normalizeze activitatea. Cum se gătește dovleacul cu miere pentru tratamentul ficatului?

Ingrediente :

Dovleac (mic) – 1 buc.
Mierea (lichidă) – 250 de grame.

Mod de gătit: Tăiați vârful dovleacului, îndepărtați pulpa și semințele. Se toarnă miere înăuntru. Închideți gaura și așezați dovleacul într-un loc cald. După 10 zile, scurgeți mierea și dați-le la frigider.

Mod de utilizare: Luați miere de dovleac de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mese. Dozajul este de 1 lingură. Durata tratamentului este de 21 de zile.

Distribuie pe: