Este foarte usor sa stoarceti sucul de la praz si ceapa, deoarece acestea sunt legume mari si suculente. Iata ce afectiuni poate trata sucul proaspat de ceapa:

Anemie – datorita fierului, prazul te ajuta sa lupti impotriva anemiei si poate fi folosit si de catre copii, vitamina C asigurand absorbtia lui.

Constipatie – prin continutul bogat de celuloza si mucilagiu se asigura o digestie buna si un tranzit intestinal bun. Prazul poate inlocui cu succes ceapa in alimentatie, prin gustul sau aparte.

Laringita, faringita sau bronsita – se taie cateva fire de praz rondele si se pun la fiert pana se obtine o pasta. Se stoarce bine si apoi se amesteca cu o lingura sau doua cu miere. In fiecare zi, se iau trei linguri cu acest preparat.

Guta si reumatism – se face o cura cu suc de praz obtinut prin stoarcerea cu storcatorul electric a firelor de praz. Se beau 2-3 pahare din acest preparat, eventual amestecat cu suc de morcov sau telina. Are un puternic efect depurativ.

Insuficienta renala – se face o cura cu suc de praz care trebuie sa dureze aproximativ o luna de zile.

Diabet – se bea cate un pahar cu suc de praz in fiecare zi.

Paraziti intestinali – se piseaza cateva radacini de praz bine spalate si se amesteca cu lapte. Se bea dimineata cate un pahar.

Purificarea organismului – consumul de praz elimina toxinele, curata colonul.

Furuncule – se pun pe zona afectata cataplasme cu frunze.

Tensiune arteriala – continutul bogat in potasiu favorizeaza diureza ce scade si regleaza tensiunea arteriala.

Sistemul nervos – magneziul, fosforul si acidul folic din praz maresc puterea de concentrare, precum si capacitatea de memorare.

Distribuie pe: