Varza roşie, mai bogată în vitamine decât cea albă, este un inamic de temut al infecţiilor, afecţiunilor tumorale şi bolilor degenerative. Varza roşie conţine un arsenal de substanţe cu efecte vindecătoare, care administrate corect, pot face adevărate minuni în prevenirea şi tratarea celor mai grave boli.

Efecte antioxidante şi antitumorale puternice – Spre deosebire de varza albă, cea roşie conţine de 10 ori mai multă vitamina A (necesară pentru vedere şi sistemul nervos), de 8 ori mai multă vitamina C (esenţială pentru imunitate) şi de 2 ori mai mult fier.

În plus, varza roşie este foarte bogată în sulforafani – substanţe care, pe termen lung, au excepţionale efecte de prevenire şi de tratare a cancerului. Cu adevărat impresionantă este şi bogăţia de pigmenţi, care au un efect de de stimulare al imunităţii, antitumoral şi antioxidant extrem de puternic.

Suc de varză roşie – Dacă în cazul verzei albe este permisă prepararea termică blândă, iată că în cazul suratei roşii gătirea la foc este total contraindicată, bogăţia de substanţe terapeutic active (care o fac unică) fiind extrem de sensibilă la temperaturi înalte.

O modalitate corectă de administrare este însă, sucul de varză roşie, care se obține cu ajutorul storcătorului centrifugal.

Mod de preparare: Varza spălată se taie în bucăţi suficient de mici astfel încât să poate fi introduse pe orificiul de admisie al storcătorului. După mărunţire şi centrifugare, sucul se consumă imediat, pentru a preveni oxidarea.

Medicament imunostimulent _ Mai bogată în vitamina C decât portocalele, săracă în calorii şi bogată în substanţe cu efect antioxidant, varza roşie previne răcelile, infecțiile bronşice, pulmonare şi urinare recidivante, tratând, însă, şi infecţiile deja instalate.

Pigmenţii din compoziţia sa blochează replicarea viruşilor gripali, precum şi a celor răspunzători de hepatită sau herpes.

În caz de febră, sucul de varză roşie ajută inima şi sistemul cardiovascular să reziste temperaturii ridicate, catalizând acţiunea sistemului imunitar.

♣ Se administrează câte 200 ml. de suc, băuţi de 2 – 3 ori pe zi, în cure de 21 – 60 de zile, cu pauze de 2 – 4 săptămâni.

Adjuvant contra cancerului gastric – O cură cu suc proaspăt de varză roşie ajută la stoparea şi chiar intrarea în remisie a formelor de cancer care afectează stomacul şi cavitatea bucală. Pigmenţii şi sulforafanii au acţiune antitumorală, iar glutamina (aminoacid) stimulează refacerea, creşterea şi dezvoltarea normală a celulelor care alcătuiesc ţesutul protector ce căptuşeşte stomacul şi intestinul subţire.

♣ Se bea câte 1 litru de suc pe zi, în cure de 21 – 60 de zile, cu pauze de 2 – 4 săptămâni.

Adjuvant contra cancerului uterin – Cura cu suc de varză roşie contribuie la dispariţia celulelor maligne (remisie completă).

♣ Se consumă câte 600 – 800 ml. de suc foarte proaspăt, în fiecare zi, în cură de 3 – 4 luni.

Adjuvant contra cancerului la sân – Studiile de medicină experimentală au arătat că tratamentele cu compuşi pe bază de sulf şi pigmenţi prezenţi în varza roşie determină remisia tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de minimum 40%.

Distribuie pe: