Țelina este o legumă folosită peste tot în lume, dar prea puțin apreciată pentru proprietățile sale naturale. Află despre beneficiile sale și nu evita să consumi salata de țelină oricând.

8 beneficii pentru care să consumi țelină:

Țelina conține minerale cum ar fi calciu, sodiu, cupru, magneziu, fier, zinc și potasiu. Acesta conține acizi grași și vitamine, inclusiv vitamina A, K, C, E, D și vitaminele B (tiamină, riboflavină, acid folic, vitamina B6 și vitamina B12). De asemenea, conține fibre.

1. Scade colesterolul

Consumul de țelină în fiecare zi poate reduce colesterolul care blochează arterele (denumit LDL sau colesterolul „rău”).

2. Detoxifică organismul

Acționează ca un antioxidant și, în realitate, pot fi utilizate toate părțile de țelină, inclusiv semințele, rădăcinile și frunzele.

3. Previne infecțiile urinare

Semințele de țelină ajută la eliminarea acidului uric deoarece este frecvent utilizat pentru proprietățile sale diuretice, ceea ce înseamnă că stimulează urinarea.

4. Reduce siptomele de astm

Vitamina C prezentă în țelină previne afectarea radicalilor liberi și are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Aceste proprietăți diminuează severitatea condițiilor inflamatorii cum ar fi astmul.

5. Reglează echilibrul de fluide 

Țelina este bogată în sodiu și potasiu, iar ambele minerale ajută la reglarea echilibrului fluidelor în organism.

6. Elimină migrenele

Prezența cumarinelor din țelină poate ajuta la ameliorarea migrenelor. Mecanismul exact nu este pe deplin înțeles, dar cercetările indică o suprimare a eliberării de oxid nitric în creier, care poate provoca dureri de cap și migrene

7. Ajută în curele de slăbire

Sucul de țelină înaintea meselor vă poate ajuta să reduceți din greutate. Are un conținut foarte scăzut de calorii și satură, de asemenea, datorită conținutului ridicat de fibre.

8. Te calmează

Această legumă este un bun tonic nervos datorită conținutului ridicat de calciu din compoziție.

Ce alte beneficii mai are:

Ajută la prevenirea multor boli și afecțiuni care includ nevrita optică, constipația, astmul bronșic, hipertensiunea arterială, epuizarea mentală, acidoza, anemia, obezitatea și tuberculoza.

De asemenea, ajută la îmbunătățirea sănătății generale și a rezistenței dinților.

Distribuie pe: