În coaja de lămâie găsim compușii limonen și salvestrol Q40, care luptă împotriva celulelor canceroase. Coaja fructului poate preveni apariția cancerului de piele, de colon sau de sân. Aceasta mai îmbunătățește sănătatea oaselor prin conținutul ridicat de calciu, stimulează imunitatea, dar conținutul de vitamina C îmbunătățește sănătatea orală.

Tinctura de lămâie

Prin tinctura de lămâie puteți beneficia de calitățile vindecătoare a cojilor de lămâie.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 60g de coajă de lămâie rasă, 100ml de alcool de 60 grade/vodcă.

Preparare: Spălați foarte bine lămâile și lăsați-le la uscat. Radeți coaja, cântărind asfel încât să fie 60g. Puneți coaja rasă într-un borcan din sticlă și turnați alcoolul. Închideți ermetic și lăsați la macerat timp de 7 zile, la temperatura camerei.

Agitați în fiecare zi sticla de 3-4 ori. Dupa cele 7 zile strecurați conținutul și păstrați-l în sticluțte închise la culoare.

Mod de administrare: Extern, se pun câteva picături pe zonele dureroase și se masează. Procesul va avea loc de 3-4 ori pe zi.

Intern, se administreaza 10 picături de 3 ori pe zi, dupa mese.

Beneficiile tincturii de lămâie administrată pe cale internă: – întarește sistemul imunitar; – scade nivelul de colesterol; – este adjuvant în tratamentul cataractei; – previne osteoporoza; – combate balonarea; – îmbunatateste digestia; – detoxifica ficatul; – îmbunatateste circulația sangvina; – combate colicile; – este eficient împotriva vărsaturilor și senzatiei de greață; – previne apariția infectiilor.Anunt

Când este folosita extern, coaja de lămâie are urmatoarele beneficii: – tratează infecțiile urechii (1-2 picaturi de 2-3 ori pe zi); – întareste unghiile; – atenuează durerile provocate de contractura musculară, poliartrită, artrită reumatoidă; – este adjuvant in tratarea venelor varicoase.

Distribuie pe: