Cum se prepară tinctura de dafin-vodcă

În funcție de scop, vodca sau tinctura de dafin alcoolică se realizează în funcție de rețete diferite – cu raporturi diferite de materii prime și lichide. Cel mai simplu dintre ele este pregătit astfel:

Rupeți o mână de frunze de dafin cu mâinile sau tăiați cu foarfeca și puneți-o în fundul unui borcan de sticlă. Materiile prime ar trebui să ocupe o cincime din volumul său.
Completați cu vodcă sau alcool bun diluat până la 40 de grade, sigilați bine. Cea mai potrivită pentru această borcană de “farmacie” cu dopuri de sol.
Infuzați medicamentul timp de o săptămână într-un loc cald într-un loc întunecat (de exemplu, într-un dulap de bucătărie de lângă sobă).
Se strecoară tinctura finită, se toarnă în sticle. Este convenabil să-l depozitați la frigider, dar nu este necesar: tincturile alcoolice nu se deteriorează la temperatura camerei, dar nu le place lumina.

Proprietăți și contraindicații ale tincturii de frunze de dafin

Principalele substanțe vindecătoare care au atras atenția strămoșilor noștri spre dafin sunt uleiurile esențiale (fitoncide). Ele nu numai că conferă frunzei de dafin o aromă unică, dar au și capacitatea de a ameliora inflamația și de a ameliora durerea, de a îmbunătăți circulația sanguină locală, au un efect bactericid și antifungic și elimină sărurile și substanțele toxice din organism.

Frunzele de dafin includ, de asemenea:

Taninurile – ajută la ameliorarea umflăturii și inflamației.
Frunzele de dafin îmbunătățesc apetitul și digestia, acționează ca un diuretic ușor; este folosit ca tonic general, ajută la scăderea insomniei. Infuziile de laur și tincturile sunt, de asemenea, utilizate ca medicament suplimentar pentru diabetul zaharat: scad glicemia.

Tratament articular

Pentru tratamentul articulațiilor și herniilor coloanei vertebrale, puteți folosi tinctura, care este descrisă mai sus, sau o puteți face conform unei rețete speciale. Se toarnă 17-18 frunze de dafin cu o jumătate de litru de vodcă, se sigilează bine și se pun într-un loc cald timp de trei zile, amintindu-și să agitați amestecul des.

Pentru durerile articulare, tinctura este frecată în coate sau genunchi și înfășurată într-o eșarfă caldă timp de 2-3 ore. Dacă te doare spatele, se aplică o compresă caldă pe locul dureros: tifon îmbibat în tinctură, hârtie cerată și o bucată de pânză de lână sau o eșarfă îndoită de mai multe ori, iar deasupra – o curea de fixare cu Velcro.

Procedura durează 2-3 ore și se desfășoară zilnic timp de o lună. Dacă tratamentul ajută, se poate repeta după o scurtă pauză. Trebuie amintit că la unii oameni, nu numai alcoolul, ci și tinctura de vodcă pot provoca arsuri ale pielii. Prin urmare, persoanele cu pielea sensibilă trebuie să dilueze ușor tincturile pentru comprese.

Tinctura de lauri-vodcă este de asemenea folosită ca ambulanță. Se utilizează pentru vânătăi și vânătăi, frecând zona afectată cu aceasta.

ATENŢIE! În timpul tratamentului preventiv, trebuie să fiți, de asemenea, pregătiți ca articulațiile să doară și mai mult. Aceasta este o reacție normală și arată că tratamentul funcționează corect și că ne recuperăm treptat. Durerea poate fi resimțită câteva zile după tratament, ceea ce este, de asemenea, normal.

Tinctură de dauri pentru acnee și acnee

La tratarea acneei, tinctura de dafin este utilizată numai pe zonele inflamate ale epidermei (adică trebuie doar lubrifiată cu cosuri). Prin urmare, în aceste scopuri, se prepară într-un borcan mic. Rupeți sau tăiați “lavrushka”, umpleți un sfert din recipient cu el și turnați frunzele, astfel încât lichidul să le acopere complet. Insistați în căldură timp de două până la trei săptămâni – cu cât extracția are loc mai mult, cu atât va fi mai puternică poțiunea vindecătoare.

Pentru îngrijirea tenului gras, puteți face o loțiune specială de lauri. Luați trei linguri din frunza mărunțită și umpleți-le cu un pahar (200 mililitri) de vodcă. Pentru utilizare în aer liber, puteți lua cea mai ieftină vodcă. Loțiunea se infuzează aproximativ o săptămână la temperatura camerei. Spre deosebire de remediul anterior, nu numai coșurile sunt șterse cu el, ci și toate zonele feței cu piele grasă: frunte, aripi ale nasului, bărbie. Procedura nu trebuie efectuată în fiecare zi, ci de două până la trei ori pe săptămână, pentru a nu usca pielea.

Tinctura pentru tratarea alcoolismului

Tratamentul cu frunze de dafin pentru alcoolism este una dintre cele mai cunoscute modalități populare de a face față beției. Tratamentul anti-alcool se efectuează cu decocturi de apă și infuzii de frunze de dafin. Dar cea mai eficientă este tinctura de dafin-vodcă.

Rețeta anti-alcool diferă de prepararea altor tincturi pe frunzele de dafin prin faptul că nu numai frunzele, ci și rădăcinile sunt folosite pentru aceasta. Nu sunt vândute în farmacie, deoarece sunt folosite mult mai rar decât frunzele, dar pot fi cumpărate de la ierburi sau comandate în regiunile în care se cultivă Laurus nobilis.

Pentru a pregăti medicamentul, aveți nevoie de o rădăcină de dafin de dimensiuni medii și de două frunze mari de dafin. Se toarnă în două pahare sau un pahar de vodcă (200-250 mililitri) și se insistă timp de două săptămâni. Luați o dată – beți un pahar dintr-o singură înghițitură. Conform recenziilor celor care au încercat deja această rețetă pentru ei înșiși sau pentru tratamentul celor dragi, tinctura de frunze de dafin descurajează îndelung pofta unei persoane de alcool.

Cine nu poate fi tratat cu frunze de dafin?

Unii oameni cred că buruienile sunt mai sigure decât drogurile sintetice și pot fi băute după bunul plac la sfatul prietenilor. Mai ales când vine vorba de o plantă atât de familiară ca o frunză de dafin. De fapt, „lavrushka” obișnuită este un medicament foarte puternic și trebuie utilizat cu mare atenție:

Preparatele din frunze de dafin sunt strict interzise în timpul sarcinii. Câteva frunze în supă, desigur, nu vor face rău mamei și bebelușului. Dar o infuzie saturată sau o tinctură de frunze de dafin crește tonusul uterului și poate provoca un avort spontan. Nu trebuie să le beți pe ele și pe acele femei care au perioade grele.
Nu puteți utiliza frunze de dafin cu tendință la constipație și ulcer peptic al tractului gastro-intestinal. Acestea sunt prescrise cu precauție pentru bolile de inimă, insuficiența hepatică și inflamația acută a rinichilor.
Dacă luați tinctura intern, trebuie să vă abțineți de la alcool pe toată durata tratamentului.

Distribuie pe: