Ingrediente: 120 g de biscuiti, 80 g unt, 200 ml de smantana, 250 g iaurt grecesc (sau smantana), 25 g zahar pudra, 60 g lapte condensat, 12 g de gelatina, 600 g de piersici.
Pentru decorare: 150 ml de smantana, 25 g zahar pudra.
Mod de preparare: Zdrobiti biscuitii, adaugati untul topit si amestecati aluatul. Acoperiti forma de copt cu hartie de copt si asezati si apasati aluatul de biscuiti cu o lingura. Curatati piersicile, taiati-le in bucati mici si amestecati-le intr-un piure.
Se toarna gelatina in 100 ml de apa si se lasa sa se umfle. Intre timp, bateti smantana, adaugati zaharul, adaugati iaurtul grecesc, laptele condensat, piureul de piersici si bateti totul bine.
Incalziti gelatina umflata la foc mic si turnati-o in crema de piersici. Puneti aluatul peste biscuitii din tava si neteziti. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider timp de 4 ore.
Dupa acest timp, bateti 150 ml de smantana cu zahar. Se toarna smantana intr-o punga de patiserie si se decoreaza tortul cu frisca si bucati de piersica. Sa aveti pofta!