Tortul de biscuiti seamana la gust cu celebrul salam de biscuiti, dar in acest caz prezentarea e mai stilata, chiar festiva.
Reteta care urmeaza este cea de baza, dar sigur ii mai poti aduce imbunatatiri adaugand nuci, migdale, fructe uscate, proaspete sau confiate sau orice crezi tu ca se potriveste!
Tortul de biscuiti poate fi servit alaturi de cafea sau ceai si poate fi o gustare energizanta excelenta.
Pentru acest Tort rapid de ciocolata cu biscuiti nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si partea cea mai frumoasa e ca nici nu necesita coacere, asadar timp mai putin petrecut in bucatarie.
Pentru un ar festiv poti pune peste tort fructe proaspete si chiar frisca.
Ingrediente:
170 grame unt, 400 grame ciocolata, 170 ml frisca batuta, 400 grame de biscuiti digestivi, esenta de rom.
Mod de preparare:
Pregateste inainte o forma in care vei aseza tortul de biscuiti. Asadar ai nevoie de un vas rotund de preferat cu baza detasabila pentru a putea scoate tortul intact la final.
Unge usor marginea vasului cu putin unt, iar la baza vasului pune hartie de copt. Intr-un alt vas topeste untul cu ciocolata, la foc mic.
Adauga frisca si ia vasul de pe foc, incorporand bine toate ingredientele.
Adauga aici si biscuiti rupti in bucatele cat mai mici, plus esenta de rom.
Pune tot amestecul in tava pe care ai pregatit-o initial si pune tortul la frigider pentru cel putin 3 ore.
Dupa ce a stat la rece, scoate blatul din tava si decoreaza-l cu fructe sau, simplu, cu zahar pudra vanilat.