Cele mai comune şi mai importante simptome ale bolii de fiere sunt: Greaţa şi senzaţia de vomă; Balonarea şi indigestia; Toleranţa redusă la alimente grase; Durerea în capul pieptului sau în partea dreaptă superioară a abdomenului; Sensibilitatea crescută la gusturi şi mirosuri; Durerile de cap; Stările febrile; Icterul (îngălbenirea pielii şi a mucoaselor).

Din colecţia de leacuri populare pentru afecţiunile fierii, cu rezultate foarte bune, merită menţionate:

Leacuri pentru calculi biliari: Miere şi ulei de porumb: În 500 grame miere de albine polifloră se amestecă bine 100 ml. ulei de porumb. În compoziţie se mai introduc 4 albuşuri bătute spumă şi se amestecă uşor. Se consumă câte 1 linguriţă de preparat, dimineaţa, înainte de masă, până la terminarea compoziţiei. Tratamentul/reţeta se poate repeta.

Seminţe de pepene roşu cu ulei de măsline: Seminţele de pepene roşu uscate foarte bine se macină în râşniţa de cafea. Din pulberea obţinută se ia 1 linguriţă, împreună cu 1 lingură de ulei de măsline, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, şi se stă culcat pe partea dreaptă, timp de 10 minute. Tratamentul se urmează pe o perioadă de 3 luni, câte 10 zile pe lună, la interval regulat (în fiecare lună se va respecta aceeaşi dată).

Miere cu seminţe de mărar În râşniţa de cafea se macină 6 linguri mari de seminţe de mărar, iar pulberea obţinută se adaugă într-un kilogram de miere curată de albine şi se lasă la macerat timp de 10 zile. Se iau 2 linguriţe, cu o oră înainte de mesele principale, până la terminarea compoziţiei.

Leacuri pentru fiere leneşă: Decoct din rădăcină de pătrunjel kilogram de rădăcină de pătrunjel se spală foarte bine şi se fierbe în 2 litri de apă, până când lichidul scade la jumătate. Se strecoară. Din conţinutul rămas, se consumă câte 1 păhărel, dimineaţa şi seara. Reţeta se repetă în aceleaşi condiţii, la nevoie.

Suc de mere: Timp de 3 zile, se face o cură de suc de mere – curăţă şi neutralizează toxinele din organism: ⇒ la ora 8 dimineaţa se consumă 1 pahar (240 ml.) cu suc de mere şi câte 2 pahare la orele 10, 16, 18 şi 20;

La încheierea curei, se face o baie fierbinte, fără săpun; această cură de mere se face 2 zile la rând; ⇒ a treia zi, la 8 dimineaţa, se consumă 2 pahare de suc de mere, iar după 30 de minute se administrează 120 ml. de ulei de măsline şi imediat încă 1 pahar (240 ml.) suc de mere diluat.

Distribuie pe: