Diabetul zaharat se caracterizează prin complicaţii care afectează ochii, rinichii, nervii şi vasele de sânge. Diabetul zaharat este o boală în care organismul nu produce destulă insulină sau nu o foloseşte eficient. Există două forme de boală cu manifestări şi cauze distincte:

Diabet zaharat tip I – produs de un virus care infectează celulele beta, producătoare de insulină, din pancreas;

Diabet zaharat tip II – produs de greutatea corporală excesivă, lipsa de exerciţiu fizic, stresul psihic excesiv.

Simptomele diabetului zaharat variază de la caz la caz, însă, în general, această boală se caracterizează prin creşterea peste normal a concentraţiei de glucoză în sânge (hiperglicemie), cu sau fără eliminarea de zahăr prin urină (glicozurie), sete excesivă cu aport crescut de apă, eliminarea de urină în cantităţi mari şi foamea excesivă cu ingestia de alimente în cantităţi mari.

Mai exact, dacă suferiţi de o dereglare a metabolismului glucidic, puteţi folosi alimente cu valoare de medicament:

Lămâi cu usturoi şi pătrunjel

Ingrediente: 300 gr. usturoi 1 kg. lămâi 300 gr. pătrunjel verde

Mod de preparare şi administrare: Se spală lămâile şi se elimină sâmburii. În continuare, toate ingredientele se trec prin maşina de tocat şi se amestecă bine. Se păstrează într-un loc ferit de soare, timp de 14 zile. Se administrează câte 1 linguriţă, cu 30 de minute înainte de masă, până la terminarea preparatului (ajută la reducerea nivelului de zahăr).

Ouă crude şi lămâie

Reţetă şi mod de administrare: Se ia o lămâie mică, se spală foarte bine şi se stoarce. Sucul rezultat se bate puţin cu 1 ou crud, iar cocktailul obţinut se bea imediat. După administrarea remediului, nu se consumă nimic timp de o oră. Este bine ca procedura să se efectueze timp de 3 zile. Se face o pauză de 3 luni şi se repetă.

Ţelină şi lămâi

Ingrediente: 300 gr. rădăcină de ţelină 6 lămâi 1,5 litri de apă

Mod de preparare: Rădăcina de ţelină se spală, se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi mai mici. În continuare, bucăţile de ţelină se adaga în vasul cu apă. Recipientul se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mediu, până când apa din vas începe să fiarbă.

Când lichidul începe să clocotească, reduceţi focul şi mai lăsaţi pe foc timp de 2 ore. Adăugaţi sucul de lămâie, iar după 10 minute, îndepărtaţi vasul de pe foc. Lăsaţi recipientul acoperit până la răcirea completă a lichidului. Filtraţi, puneţi lichidul într-un borcan de sticlă, închideţi-l ermetic şi păstraţi-l la frigider.

Mod de administrare: Se administrează 1 lingură din acest remediu, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun, timp de 2 luni.

Distribuie pe: