Ceaiul de mentă dizolvă flegma, lămâia este un antibiotic puternic, iar cimbrul este o plantă antimicrobiană excelentă. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru tratarea tusei supărătoare!

1. Ceai de cimbru

Cântăreții și alte persoane care își solicită mult vocea obișnuiesc să consume ceai de cimbru. Nu este nimic ciudat; această plantă combate infecțiile din gât și plămâni.

În plus, ceaiul de cimbru este un antiinflamator eficient. Pe lângă faptul că ameliorează durerea, această băutură medicinală ajută la vindecarea afecțiunii care a provocat tusea. Totodată, cimbrul acționează ca un agent antimicrobian. Prin urmare, dacă tusea este cauzată de un virus, acest remediu luptă împotriva lui.

2. Ceai de lămâie cu miere și scorțișoară

Așa cum am menționat de nenumărate ori, lămâia este un agent antibacterian excelent. Însă aciditatea acestui fruct poate fi dăunătoare dacă intră în contact direct cu amigdalele. Prin urmare, este indicat să îl combini cu alte ingrediente.

Mierea de albine, de exemplu, are efecte antibacteriene. Aceasta acționează, de fapt, ca o barieră protectoare. La rândul său, scorțișoara dizolvă mucusul și întărește efectele pozitive ale celorlalte ingrediente.

3. Ceai de mentă pentru tuse

Menta este un superstar când vine vorba de ceaiuri pentru tratarea tusei. Această plantă dizolvă mucusul, drept pentru care combate dificultățile respiratorii.

Uneori ne vine greu să respirăm deoarece mucusul este prea dens. Acesta aderă la căile respiratorii, drept pentru care organismul nu reușește să îl elimine.

Desigur, ceaiul de mentă combate, de asemenea, inflamațiile și infecțiile care ar putea provoca tusea. Dacă vrei să mărești eficiența acestui lichid, îți recomandăm să adaugi și un bețișor de scorțișoară.

4. Ceai de rooibos cu lămâie

Dacă nu suferi de alergii, poate te gândești că acestea nu provoacă decât strănuturi și erupții pe piele. În realitate, există multe alte simptome, printre care și tusea. În acest caz, îți recomandăm să bei ceai de rooibos cu zeamă de lămâie.

Ceaiul de rooibos are efecte antihistaminice extraordinare, fiind alegerea ideală în cazul în care tusea este cauzată de o alergie. În plus, această băutură este bogată în minerale care întăresc sistemul imunitar, drept pentru care este foarte utilă dacă suferi de răceală sau gripă.

5. Ceai de ghimbir cu miere de albine

Toate minunatele ceaiuri pentru tratarea tusei menționate mai sus sunt delicioase. Însă nu toată lumea agreează gustul ghimbirului, mai ales sub formă de ceai. Cu toate acestea, îți recomandăm să îi acorzi și lui o șansă, întrucât beneficiile sale sunt extraordinare.

Ceaiul de ghimbir are efect antiinflamator și ameliorează durerea. Acesta dizolvă flegma și ajută la vindecarea bolii din interior, lucru foarte important când vine vorba de combaterea tusei.

Distribuie pe: