Un ficat sănătos ne asigură vitalitate, energie, un aspect bun al pielii și o stare bună de sănătate. Ficatul participă la purificarea sângelui, la întărirea și stimularea digestiei și eliminarea toxinelor.

Detoxifierea ficatului – rețetă

Pentru a menține ficatul într-o stare perfectă de funcționare, trebuie să-l curățăm zilnic.

Unul din cele mai simple și eficiente moduri de detoxifiere a ficatului este să consumăm în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un amestec de ulei de măsline și suc de lămâie.

Ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de suc de lămâie.

Combinați aceste două ingrediente într-o căniță și beți amestecul pe stomacul gol, apoi puteți lua micul-dejun.

Efecte: După o perioadă de timp de la începerea acestui tratament veți simți diferența:

Curățirea și întinerirea pielii, dispariția cearcănelor, reglarea tranzitului intestinal, tratarea constipației și a altor probleme digestive, imbunătățirea stării generale de sănătate, creșterea nivelului de energie.

Atenție! Nu încercați acest tratament dacă aveți calculi (pietre) sau probleme cu colonul! Cereți sfatul medicului în acest sens.

Datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobiene, sucul de lămâie ajută la tratarea problemelor stomacului: indigestie, dureri de stomac, aciditate la stomac, crampe stomacale.

Efectele carminative ale lămâiei ajută calmează tractul digestiv și ajută la reducerea gazelor și balonării.

Consumul a unei linguri de ulei de măsline combinate cu o lingură de suc de lămâie înainte de mese poate proteja stomacul de ulcer, ajutând totodată la tratarea constipației.

Acest amestec descurajează totodată creșterea pietrelor la bilă, rinichi și ficat, datorită efectului detoxifiant. În acest caz, se recomandă amestecul de ulei de măsline, suc de lămâie și apă, consumat înainte de micul-dejun.

Efectul de scădere a colesterolului a uleiului de măsline este binecunoscut, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate și polinesaturate.

Uleiul de măsline reduce riscul bolilor de inimă. În același timp, sucul de lămâie scade tensiunea arterială și crește colesterolul bun.

Distribuie pe: