În funcție de soi, sâmburele de avocado poate ocupa o parte semnificativă din fructul care și așa este destul de scump. Ce am putea face ca să nu aruncăm sâmburii de avocado?
Din start vă spunem că un singur sâmbure ar putea să vă scape de pietre la rinichi și vezica biliară, să trateze tulburările digestive și să reducă nivelul de colesterol în sânge.
Pentru a beneficia din plin de efectele vindecătoare ale sâmburilor de avocado, ei trebuie preparați într-un mod corect. Înainte de utilizare curățați sâmburele de membrana maro și uscați-l bine.
Apoi dați-l la răzătoare și puneți-l în cuptor la temperatură mică pentru o oră. Masa obținută ar trebui să fie ușor rumenită și să capete o nuanță aurie-roșiatică.
Praful obținut se poate adăuga în cocktailuri cu lapte, în smoothie, terciuri sau salate de fructe. Consumul de sâmburi de avocado este recomandat în caz de obezitate, ateroscleroză și probleme cu tensiunea arterială.
Vă reamintim că este contraindicat consumul acestui produs în stare crudă.
Proprietățile benefice ale sâmburelui de avocado
1. Are proprietăți antiinflamatorii – Testele efectuate asupra rozătoarelor au demonstrat că sâmburii de avocado au proprietăți antiinflamatorii, datorate prezenței flavonoizilor în componența lor.
2. Este un antibiotic natural – Cercetătorii brazilieni au demonstrat că extractul de sâmbure de avocado elimină anumite infecții fungice (cum ar fi Candida) și distruge virusul așa-numite febre galbene (pesta americană).
3. Este benefic pentru digestie – Cu multe secole în urmă amerindienii foloseau sâmburii de avocado pentru tratamentul tulburărilor digestive.
4. Este o sursă de antioxidanți – Avocado este amintit adesea printre produsele cu o concentrație ridicată de antioxidanți, fapt valabil inclusiv și pentru sâmburele acestui fruct.
5. Scade nivelul de colesterol – Efectul scăderii nivelului de colesterol este legat de conținutul ridicat de fibre în sâmburele de avocado, aceasta împiedicând absorbția grăsimilor nocive în tractul gastro-intestinal.