Reteta de preparare a acestui remediu naturist exceptional a fost publicata de curand pe un site de medicina alternativa, iar cititorii au asaltat efectiv moderatorii cu povesti de vindecare si mesaje de multumire!
Dupa cum vei vedea, remediul-panaceu se poate prepara foarte usor.
Unguentul medicinal rusesc pe care ti-l prezentam si noi astazi poate fi folosit in tratamentul bronsitei, rotitei, anginei pectorale, edemelor, arsurilor, vatamaturilor pielii, ranilor deschise, pielii ingrosate si crapate, tratamentul hemoroizilor, inflamatiei ovariene, ulcerelor trofice si mai multor boli femeiesti.
In functie de afectiunile pentru care este folosit, unguentul trebuie fie frectionat pe piele, fie mentinut in contact cu pielea prin comprese.
Remediul poate fi folosit si intern; in acest scop, se recomanda consumarea unei jumatati de lingurita de produs de trei ori pe zi inainte de mesele principale.
Ingrediente: Un galbenus de ou, 400 ml de ulei vegetal (pentru uz extern, cel mai indicat este uleiul de sunatoare) si aprox. 60 de grame de ceara de albine.
Mod de preparare: Fierbe un ou si pastreaza doar galbenusul. Piseaza galbenusul pe o farfurie si toarna ulei intr-o oala smaltuita. Rastoarna in oala si ceara si topeste-o in ulei la foc mic.
Incinge putin ulei separat intr-o tigaie. Cand uleiul incepe sa sfaraie, presara in tigaie putin galbenus de ou fiert si maruntit impreuna cu uleiul in care ai topit la pasul anterior ceara.
Cand uleiul incepe sa spumege, ia tigaia de pe foc.
Pune din nou tigaia pe foc si continua sa adaugi galbenusul putin cate putin, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Amestecul va capata o coloratie maroniu-inchis.
Ia tigaia de pe foc si lasa preparatul la racit timp de 15-20 de minute. Strecoara-l apoi printr-o bucata de tifon sau o sita fina. Arunca reziduurile (bucatelele de galbenus).
Dupa racirea completa a unguentului, transfera-l intr-un borcan din sticla si insurubeaza capacul. Unguentul trebuie tinut la frigider, dar nu se pastreaza mai mult de 10 luni.
Daca hotarasti sa folosesti unguentul pentru comprese, va fi nevoie sa-l topesti din nou la abur (temperatura sa fie de aprox. 40-50 de grade C).
Nota: Ceara de albine trebuie sa fie naturala. Pentru uz extern, poti folosi orice fel de ulei vegetal. Pentru uz intern, cel mai indicat este uleiul de masline.