Indiferent dacă îl iubești sau îl urăști, usturoiul se află în centrul bucătăriilor din întreaga lume. Gustul său amar și complex îl face un mare plus față de o varietate de feluri de mâncare savuroase.

În continuare aflati 8 moduri în care usturoiul aduce beneficii pentru sănătatea umană – toate fără prescripție medicală.

Mananca cel putin cate 2-3 catei de usturoi in fiecare zi pentru a profita la maxim de aceste efecte.

1. Ucide Anthrax

Aceasta este o bacterie ucigașă care afectează oamenii și alte animale. Alicina din usturoi proaspăt zdrobit distruge această (și cele mai multe) bacterii mai bine decât cele mai multe antibiotice farmaceutice.

2. Antibiotic natural

Rezistența la antibiotice este o preocupare la nivel mondial, întrucât utilizarea greșită și excesivă a antibioticelor a dus la o adaptare bacteriană care face medicamentele impotente. Acest lucru reprezintă un pericol grav pentru infecții chiar comune, care pot deveni acum boli care pot pune viața în pericol.

Usturoiul ucide bacteriile comune de mai jos fără efecte adverse: Campylobacter jejuni (otrăvire alimentară), Pseudomonas aeruginoasa (infecție a tractului urinar, pneumonie), Bacillus subtilus (otrăvire alimentară), E coli și Staphylococcus aureus (infecții ale tractului urinar și ale pielii, meningită și altele), Pneumonie Klebsiella (pneumonie, tract urinar și infecție a sângelui, meningită), Shigella sonnei (diaree / dizenterie), Salmonella typhi (febra tifoidă)

3. Mai bun decât cel mai puternic antibiotic

Vancomicina este în prezent medicamentul antibiotic de ultimă instanță, deoarece interacționează negativ cu zeci de alte medicamente și are numeroase efecte secundare negative. Medicamentul ucide infecțiile bacteriene din intestine, dar poate vindeca totul. Usturoiul ucide bacteriile pe care chiar vancomicina nu le poate da de cap.

4. Sigur pentru bacteriile intestinale

O parte din problema cu medicamentele antibiotice este aceea că ele ucid toate bacteriile, atât prietenoase, cât și dăunătoare. Acest lucru este extrem de problematic, deoarece bacteriile probiotice sunt esențiale pentru combaterea organismelor invadatoare și a sănătății umane.

5. Tensiunea arterială

În Jurnalul de Științe Farmaceutice, rezultatele studiului au arătat că usturoiul funcționează mai bine decât atenololul, un medicament popular pentru hipertensiunea beta-blocantă.

6. Previne cheagurile de sânge

Până acum câțiva ani, o aspirină zilnic a fost recomandată de instituția medicală ca o măsură preventivă împotriva cheagurilor de sânge care pot provoca atac de cord și accident vascular cerebral.

7. Stabilizează zahărul din sânge

Nu există nici o îndoială că obezitatea și diabetul au devenit epidemice, mai ales în lumea industrializată. Corpurile noastre sunt copleșite de zaharuri rafinate și îndulcitori artificiali care stimulează producția de insulină, rezultând rezistența la insulină în timp.

8. Previne bolile cardiace

Medicamentele statinice au fost prescrise acum zeci de ani pentru a reduce colesterolul LDL (“rău”), deoarece LDL cronică înaltă a fost legată de ateroscleroză (întărirea arterelor) și de boala cardiovasculară. Usturoiul reglează colesterolul, atenuează tensiunea arterială, ajută la metabolizarea grăsimilor, crește nivelul antioxidant și previne acumularea plăcii arteriale.

Medicamentele cu statină sunt doar marginal eficiente și pot provoca alte afecțiuni grave, cum ar fi leziunile hepatice, diabetul, cancerul și neurodegenerarea.

Distribuie pe: