Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 borcane de 5 l, 8 kg de varza, 160 g de sare, 2 morcovi, 2 linguri de zahar granulat, 2 l de apa

Mod de preparare: Spalati varza , indepartati frunzele superioare deteriorate. Le vom taia in bucati mai mici. Le dam pe o razatoare marunta. De asemenea, curatam si radem morcovii.


Amestecati bine morcovii cu varza. Apoi saram totul. Se amesteca din nou bine. Acum amestecam varza cu mainile pentru cateva minute. Apoi impingem bine in borcanele de sticla.

Se toarna apa fiarta in care lasam zaharul sa se dizolve. Acum inchideti usor borcanele cu capace. Capacul nu trebuie sa se etanseze, astfel incat aerul sa poata scapa. Lasati varza sa fermenteze 3 zile.

Dupa 3 zile il putem inchide ferm cu un capac. Acum puteti pastra varza intr-un loc racoros si intunecat – ideal intr-o camara sau pivnita. Totul este gata. Va dorim pofta buna!

Distribuie pe: