Varza este o legumă cruciferă consumată de oameni în toate colțurile lumii. Ea oferă numeroase beneficii sănătății noastre, având efecte antiinflamatorii, protejând sistemul cardiovascular și tractul digestiv.

Această legumă este bogată în numeroși nutrienți esențiali pentru funcționarea normală a organismului nostru.

De asemenea, varza este un aliment slab caloric, așa că îl poți consuma fără să te gândești la kilogramele în plus. De foarte mulți ani oamenii foloseau diverse leacuri cu varză pentru a-și trata problemele de sănătate.

Iată câteva dintre modurile în care poți folosi varza cu scop medicinal:

Ceai de varză

Afecțiunile pe care le tratează: Tusea, Răgușeala

Mod de preparare: Se fierb frunzele de varză în apă și se beau câte 4-5 căni pe zi.

Suc de varză

Afecțiunile pe care le tratează: Paraziții intestinali, tratează ulcerele gastrice și intestinale, previne cancerele, anemia, constipația.

Mod de preparare: Frunzele de varză se storc în aparatul de suc, se poate adăuga și morcov și/sau sfeclă roșie. Se consumă câte un pahar pe stomacul gol, dimineața.

Cataplasme cu varză

Afecțiunile pe care le tratează: Răni, ulcere varicoase, zone dureroase, incheieturi umflate, junghiuri, unghii încarnate, infecții purulente, sâni umflați după alăptare

Mod de preparare: Se zdrobesc ușor frunzele de varză și se aplică pe zonele afectate.

Moarea de varză

Afecțiunile pe care le tratează: Detoxifierea sângelui, curățarea ficatului, mahmureala, constipația, tensiune scăzută

Mod de administrare: Se bea câte un pahar de moare dimineața.

Contraindicații:

Moarea conține multă sare, din acest motiv, persoanele care suferă de următoarele afecțiuni, ar trebui să nu o consume in exces: scarlatină, hipertensiune, picioare umflate, edeme, umflături.

Distribuie pe: