Stilul de viata nesanatos poate duce la o acumulare de toxine si substante nocive care pot pune in pericol sanatatea noastra.

Deci, o dieta de detoxifiere este cel mai bun mod de a proteja sanatatea si de a elimina aceste toxine daunatoare.

Top 10 alimente care detoxifiaza ficatul:

1. Usturoi: Usturoiul este o leguma foarte sanatoasa care poate activa enzimele hepatice. Este posibil sa nu stiti ce inseamna acest lucru, dar aceste enzime hepatice pot ajuta la eliminarea tuturor toxinelor din organism.

2. Grapefruit: Grapefruit reprezinta o mare sursa de antioxidanti si vitamina C. Are capacitatea de a favoriza procesele naturale de curatare ale ficatului.

Tot ce trebuie sa faceti este sa beti un pahar de suc de grapefruit dimineata. Acest lucru va stimula producerea de enzime de detoxifiere, care sunt esentiale pentru eliminarea compusilor cancerigeni si toxinelor din organism.

3. Sfecla si morcovi: Timp de sute de ani, sfecla a fost folosita ca afrodisiac. Acest lucru se datoreaza continutului bogat de bor, un compus chimic care este legat direct de producerea de compusi sexuali umani.

4. Ceai verde: Ceaiul verde este, cu siguranta, una dintre bauturile hepatice cele mai benefice.

Principalul motiv pentru care acest lucru este ca acesta contine un antioxidant cunoscut sub numele de catechine, un compus care are capacitatea de a imbunatati functia hepatica si ofera o multime de beneficii pentru sanatate.

5. Legume cu frunze verzi: Legumele cu frunze verzi pot oferi o serie de beneficii pentru sanatate si sunt extrem de benefice pentru starea generala de sanatate.

Prin consumarea lor in stare cruda, veti capabil sa eliminati in mod eficient toate substantele chimice nocive si toxinele din fluxul sangvin.

6. Avocado: Avocado contine multe substante nutritive sanatoase, in special glutationul, un compus extrem de important pentru functia ficatului si procesul de detoxifiere. Deci, asigurati-va ca veti consuma in fiecare zi avocado!

7. Mere: Merele au un continut bogat de fibre naturale, cunoscut sub numele de pectina, care poate fi folosita pentru a elimina produsele chimice nocive, toxinele si pesticidele din organism, permitand astfel corpului sa se vindece.

8. Ulei de masline: Nota: Atunci cand cumparati ulei de masline, trebuie sa va asigurati ca este ulei extra virgin presat la rece. Nu utilizati acest tip de ulei pentru a gati la temperatura prea ridicata. Acesta trebuie sa ramana sub 275.

9. Lamai si lime: Exista milioane de articole pe internet si toti spun ca ar trebui sa bem un pahar de apa calda cu suc de la o jumatate de lamaie. Ei bine, da, este un mod excelent de a incepe ziua.

10. Turmeric ( curcuma): Beneficiile pentru sanatate ale acesetei plante sunt foarte bine cunoscute de toata lumea. Pe langa faptul ca este foarte benefic pentru piele si par, turmericul are capacitatea de a elimina substantele nocive din organism.

Nota: Este foarte important sa se foloseasca radacina proaspata pentru sucuri.

Distribuie pe: