Chiar dacă a face curățenie nu este modul tău preferat de a te distra, rezultatele justifică întotdeauna efortul depus. Sentimentul că ți-ai făcut datoria, atunci când tot ce te înconjoară este strălucitor, nu poate fi înlocuit cu absolut nimic.

Noi am adunat câteva dintre cele mai bune sfaturi care vă pot ajuta să faceți totul să strălucească.


#1. Cum să-i oferi o viață nouă unei mese

Se amestecă ½ cană de oțet cu ½ cană de ulei de măsline, se înmoaie o cârpă în amestec și se șterge lemnul. Zgârieturile dispar complet și suprafața va arăta ca nouă.


#2. Albirea pernelor

Se amestecă 1 cană de detergent de rufe, 1 cană de detergent de curățat mașina de spălat vase, 1 cană de înălbitor, ½ cană de borax și se adaugă apă foarte fierbinte.


#3. Cum se curăță un dulap

Se amestecă 1 lingură de ulei vegetal cu 2 linguri de praf de copt. Amestecul se folosește pe o perie sau o cârpă pentru a curăța dulapul.


#4. Curățarea robinetelor sau a dușului

12 Fantastic Tips for Keeping Your House Perfectly Clean

Scăpați de acumularea de calcar pe robinete sau dușuri folosind oțet. De obicei, 20 de minute sunt suficiente. Dacă calcarul persistă, înfășurați capul de duș într-o pungă de plastic și lăsați-o încă o oră. Apoi spălați-l bine.


#5. Fierul de călcat.

  • Acoperiți masa de călcat cu hârtie și presărați puțină sare fină.
  • Porniți fierul de călcat și setați-l la căldură maximă. (Asigurați-vă că funcția de abur este oprită și că nu există apă în fier).
  • Frecați ușor fierul încălzit peste sare. Toată murdăria suprafeței va dispărea rapid și ușor.

#6. Tigaie din fontă

Veți avea nevoie de un detergent pe care îl folosiți pentru aragaz și câteva mănuși, pungi de gunoi și oțet. Răspândiți un strat gros de detergent pe vechea tigaie din fontă. Pentru a vă asigura că nu se usucă, puneți-o într-un sac de gunoi și legați sacul bine. Lăsați tigaia în sac timp de 1-2 zile, apoi clătiți detergentul.

Apoi aplicați un nou strat din același lichid și puneți-o din nou într-o pungă bine înnodată pentru o zi. Apoi spălați murdăria cu apă fierbinte. Acum, înmuiați tigaia într-un amestec de apă caldă și oțet (1 cană apă, o cană oțet)timp de o oră și frecați suprafața cu un burete de curățat. Lăsați tigaia să se usuce. Preîncălziți cuptorul la 250° C și puneți tigaia în el timp de o oră.

Apoi scoateți cu grijă tigaia fierbinte și aplicați un strat de ulei de măsline peste tot. Metalul fierbinte va absorbi cantitatea necesară de ulei, apoi puteți șterge reziduul cu o cârpă curată și uscată și, din nou, puteți pune tigaia în cuptor – de data aceasta cu susul în jos. După 15 minute, scoateți-o, ștergeți-o cu o cârpă și puneți-o din nou în cuptor pentru încă 15 minute. Repetați procesul de încă două ori.


#7. Mucegai și murdărie în baie

Luați niște vată și faceți bile mici cu ea, care să aibă un diametru de aproximativ un centimetru. Scufundați-le într-un înălbitor, așezați-le pe marginea căzii și lăsați-le să acționeze toată noaptea. Dimineața, îndepărtați orice urmă de mucegai rămas cu o periuță de dinți.


#8. Curățarea grătarului aragazului

12 Fantastic Tips for Keeping Your House Perfectly Clean

Puteți curăța grăsimea de pe grătarul aragazului folosind amoniac. Puneți grătarul într-o pungă de plastic și adăugați două-trei linguri de amoniac. Se lasă 12 ore, apoi se clătește.


#9. Tacâmuri

12 Fantastic Tips for Keeping Your House Perfectly Clean

Este ușor să curățați tacâmurile folosind apă clocotită, folie de aluminiu și sare. Căptușiți un vas sau o chiuvetă cu folia și puneți toate tacâmurile. Adăugați apa clocotită, sarea și lăsati-le 30 de minute. Tacâmurile vor fi apoi curate!


#10. Canapele din microfibra

Acest tip de mobilier necesită o îngrijire specială. Puteți folosi alcool și un burete alb pentru a scăpa de orice pete care apar pe el în timp. Umeziți pata cu un burete înmuiat în alcool, lăsați-o să se usuce și apoi curățați bine zona cu o perie.

Distribuie pe: