Prelucrarea trandafirilor împotriva afidelor cu soluții naturiste se reduce la stropirea trandafirilor cu diverse infuzii și decocturi, care au un miros sau gust înțepător și transformă florile într-un aliment deloc apetisant pentru afide

Există o mulțime de rețete, însă, de cele mai dese ori, grădinarii vorbesc cu încredere despre unele din ele.

1. Soluție de săpun împotriva afidelor

Treceți săpunul de rufe prin răzătoare (aveți nevoie de 4-5 linguri de fulgi), îl dizolvați într-un litru de apă caldă și transferați amestecul în recipientul cu pulverizator. Prelucrați plantele cu soluție și repetați procedura la fiecare 2 săptămâni sau după ploaie puternică.

Important! Folosiți doar săpun de rufe, deoarece cel de toaletă cu aromă, din contra, va deveni o momeală suplimentară pentru afide și alte insecte dăunătoare.

2. Decoct de cenușă împotriva afidelor

Dizolvați 300-400 gr de cenușă în 10l de apă, puneți amestecul la foc și îl fierbeți timp de 2 ore.

Lăsați soluția să se răcească, îndepărtați bucățile mari (să nu se înfunde pulverizatorul) și prelucrați patul cu trandafiri, precum și alte plante, care pot fi atacate de afide.

3. Infuzie de praf de tutun împotriva afidelor

Turnați 1l de apă peste ½ de pahar de praf de tutun și fierbeți amestecul timp de 30 de minute.

Îl lăsați la măcerat pentru 24 de ore, îl strecurați, îl diluați cu apă în proporții de 1:2 și adăugați puțin săpun de rufe (10-20 gr). Stropiți trandafirii cu soluția obținută la fiecare 14-20 de zile.

Sfat. Principalele insecte protectoare și care răspândesc afidele sunt furnicile, deci e nevoie să luptați și contra lor, distrugând mușuroaiele mari din grădină.

4. Infuzie de coji de ceapă împotriva afidelor

Turnați 10l de apă caldă peste 200 gr de coji de ceapă și dați amestecul la loc cald pentru 5 zile.

Apoi, strecurați soluția și stropiți plantele afectate, precum și cele sănătoase (în scopuri profilactice).

5. Infuzia de usturoi împotriva afidelor

Luați câteva căpățâni mari de usturoi, mărunțiți cățeii cu tot cu coajă, turnați 1 găleată de apă și lăsați la măcerat pentru 24 de ore.

Cu această soluție stropiți tufele împotriva afidelor, trombarului, cleștarului.

Spor la grădinărit!

Distribuie pe: