Boli infectioase recidivante (bronsite, infectii intestinale sau genitale, cistite, etc.)

Preparatul de catina proaspata cu miere – 600 de grame de miere la 400 de grame de fructe de catina zdrobite – este pe termen lung un remediu foarte important in tratamentul acestor afectiuni.

Catina creste capacitatea de aparare a organismului, mareste vitalitatea si ajuta la evitarea complicatiilor acestor afectiuni.

In cazul infectiilor intestinale insotite de diaree puternica este mai eficienta o combinatie de pulberi de fructe uscate de catina si de afin – se iau 3 lingurite pe zi din fiecare planta, pe stomacul gol. Planta se tine sub limba vreme de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Hepatita, ciroza

Sucul foarte proaspat de fructe de catina (obtinut prin zdrobire si filtrare sau prin mixare) este un adevarat elixir in aceste boli. El are efect regenerativ hepatic si drenor hepatic, antiinfectios, drenor biliar. Se beau zilnic 100 ml de suc pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de masa. O cura dureaza minimum 2 saptamani.

Cancer mamar, limfom malign Hodgkin, tumori benigne

Efectele antitumorale ale catinei au fost puse in evidenta in urma cu mai bine de 2 decenii de catre profesorul Ioan Brad, savant roman care a studiat catina nu doar din punct de vedere biochimic, ci si clinic, cu ajutorul unor medici de la mai multe spitale din tara. Rezultatele, mai ales atunci cand alaturi de tratamentul cu catina s-a tinut si o dieta crudivora si vegetariana, au fost mai mult decat promitatoare – peste 60% din cazuri au fost vindecate sau ameliorate simtitor.

Va recomandam cura cu suc de catina:

– se beau zilnic 200 ml de suc de catina foarte proaspat, in amestec, eventual, cu 500 ml de suc proaspat de mere
– sucul se consuma intr-o singura portie, dimineata, pe stomacul gol
– tratamentul dureaza o luna si se vor folosi fructe de catina culese de cel mult 5 zile si pastrate la rece (+4 grade Celsius)
– in paralel se tine un regim vegetarian, cu hrana preponderent crudivora.

Adjuvant in terapia cancerelor, indiferent de localizare

Cercetarile facute de profesorul Brad, care au constituit obiectul mai multor comunicari stiintifice, au pus in evidenta ca, folosite ca adjuvant, extractele de catina amplifica efectul terapeutic al citostaticelor si le micsoreaza sensibil efectele negative. Dupa cobaltoterapie, de asemenea, catina este un remediu regenerator de nadejde.

Se face cura cu suc, descrisa mai sus, sau se consuma pulbere de fructe uscate de catina – 3-4 linguri pe zi.
Arsuri

Uleiul de catina (care se gaseste in plafaruri) are proprietati regenerative epiteliale extraordinare. Folosit in tratamentul arsurilor, el reduce considerabil perioada de vindecare, determina o cicatrizare estetica si diminueaza durerile.

Cu extracte de catina au fost salvati muncitori arsi de explozii la combinatele chimice, fiind mentionat chiar si cazul exceptional al unui muncitor cazut in soda caustica, care a fost salvat prin tratamentul extern si intern cu aceasta planta.

In arsurile usoare se foloseste uleiul de catina, care se intinde in pelicula, de 2-3 ori pe zi, pe locul afectat. Acest tratament este valabil si pentru prevenirea arsurilor solare, deoarece uleiul de catina este un filtru foarte bun pentru razele ultraviolete.

In arsurile mai grave se face o cataplasma cu fructe de catina proaspete, zdrobite, care se pun pe o fasa sterila si se aplica pe locul afectat. Daca acizii organici continuti de fructele proaspete produc dureri sau senzatii de usturime foarte mare, atunci se face o cataplasma cu fructe uscate, amestecate cu apa pana se formeaza o pasta.

Intern, pentru vindecarea arsurilor, dar si a altor afectiuni ale pielii, consumarea a 20-30 de grame de fructe de catina uscate sau a 100 de grame de fructe proaspete pe zi are un efect extraordinar. Cu aceasta cura interna s-au obtinut rezultate remarcabile in tratamentul psoriazisului, zona-zosterului, herpesului, acneei rebele la alte forme de tratament etc.

Stari depresive, alcoolism, nevroze severe, Parkinson

Cura cu suc de catina (100 grame pe zi) sau cu pulbere de catina (3 –5 lingurite pe zi) este un adjuvant foarte pretios in tratamentul acestor afectiuni. Tratamentul cu catina a fost testat in numeroase clinici de neuro-psihiatrie, fiind pus in evidenta efectul ei benefic, atat folosita singura, cat si in combinatie cu plantele medicinale psihotrope ori chiar cu medicatia clasica.

Distribuie pe: