Fumatul este un pericol real pentru sanatate. Dependenta de fumat cauzeaza o serie de probleme tuturor organelor, avertizeaza medicii.

Multi oameni vor sa se lase de fumat, insa nu au suficienta vointa pentru a face pasul urmator. Cele 4 alimente din lista de mai jos va pot ajuta in acest sens, daca va confruntati cu aceasta problema.

Inainte de toate, e bine de mentionat cat rau ii face fumatul organismului nostru: afecteaza pielea si dintii, pancreasul, provoaca boli pulmonare, creste riscul de osteoporoza, cauzeaza boli ale sistemului nervos, ale sistemului circulator, boli de stomac, ale uterului si ovarelor si boli ale testiculelor.

4 alimente cu care te poti lasa de fumat:

1. OVAZ

Multe persoane nu se pot trezi fara sa fumeze o tigara la cafeaua de dimineata. Acesta este un crez fals cu care a fost inoculat creierul.

Fulgii de ovaz sunt dusmani declarati ai nicotinei datorita continutului ridicat de fibre care curata arterele si combat o serie de afectiuni, inclusiv pe cele cauzate de tigari.

2. PORTOCALE

Portocalele sunt delicioase! Te poti lasa de fumat daca mananci des aceste fructe.

Bogate in vitamina C, cu un continut ridicat de apa (deci hidrateaza organismul), portocalele ofera suficient lichid organismului nostru hranind celulele si evitand crizele de nervi cauzate de dependenta de fumul de tigara. De asemenea, portocalele combat insomnia cauzata de fumatul excesiv.

3. OREZ

Bobul de orez contine fosfor, element chimic care are un efect benefic asupra sistemului nervos central. O portie de orez fiert la micul dejun te ajuta sa depasesti crizele de dependenta de tutun.

4. PASTE FAINOASE

O dieta bogata in paste fainoase si cereale integrale revitalizeaza organismul in fata inamicilor introdusi de tutun in plamani.

Distribuie pe: