Puțini oameni știu despre toate proprietățile benefice ale nucilor. Dar vrem să vă povestim despre ele, astfel încât să le puteți folosi și să vă îmbunătățiți sănătatea.

Iată 4 medicamente pe bază de nuci pe care le poți prepara singur:

1. Sirop de nuci

Beneficiu: un remediu pentru afecțiunile stomacului.

Mod de administrare: de 3 ori pe zi, 1 lingurita dupa masa principala.

Mod de preparare: Ai nevoie de trei pumni de nuci tocate, coapte cu lapte, 1 kg de zahăr și mănuși de cauciuc pentru lucru.

Înmuiați nucile în 1 litru de apă rece, schimbându-le de 3 ori pe zi. După trei zile, diluează 150 de grame de bicarbonat de sodiu în 3 litri de apă. Transferați nucile în această soluție și lăsați să stea timp de 4 ore. Clătiți cu apă rece înainte de fierbere.

Fierbeți apa într-o cratiță, mutați nucile în ea, străpungând fiecare cu o scobitoare. Lăsați nucile să fiarbă timp de 10 minute. Scurgeți apa. Adăugați zahăr într-o cratiță, turnați apă proaspătă în ea. Se fierbe siropul la foc mic timp de 3 ore.

Se strecoară după acest timp. Nucile sunt gata. Și siropul trebuie adus la fierbere, după care trebuie turnat în borcane pregătite. A se păstra într-un loc răcoros.

2. Infuzie de miere

Beneficii: pentru boli infecțioase, gușă, boli ale tractului gastro-intestinal, boli polichistice renale și pulmonare, boli cronice de piele.

Cum se administrează: 1 linguriță. De 3 ori pe zi înainte de masă până la vindecare.

Mod de pregătire: Decojiți nucile verzi tinere, după care le treceți printr-o mașină de tocat carne. Se amestecă cu miere (1: 1). Se toarnă într-o sticlă, se pune capacul și se păstrează într-un loc întunecat timp de o lună.

3. Tinctura de nuci

Beneficiu: tratamentul cancerului, pentru toate tipurile de helmintiaza (viermi intestinali).

Mod de administrare: 25 ml după masă.

Mod de pregătire: Tocăm 15 nuci necoapte și le așezăm în sticlă. Turnați 0,5 litri de alcool. Lăsați să stea la soare timp de 14 zile.

4. Unguent din frunzele nucilor

Beneficiu: accelerează vindecarea rănilor.

Mod de utilizare: de 1-2 ori pe zi pana la recuperare.

Mod de pregătire: Se amestecă 20 g de frunze de nuc zdrobite și 100 ml de ulei de floarea soarelui. Se țin timp de o săptămână într-un recipient închis. După aceea, fierbeți timp de 5 minute și strecurați prin pânză îndoită de patru ori.

Infuzia durează 30 de minute într-o baie de apă și se adaugă 15 g de ceară de albine. Ingredientele unguentului trebuie să se amestece bine.

Distribuie pe: