Aproximativ jumătate din populația adultă este familiarizată cu monturile, care apar mai des la femei. Ele pot fi moștenite sau pot apărea din cauza purtării de pantofi necorespunzători. Nu numai că sunt dureroase și incomode, dar vă afectează calitatea vieții. Și chiar dacă nu putem preveni întotdeauna apariția lor, cel puțin știm cum să le corectăm.

Noi vă invităm să aflați despre modalitățile de a face față acestei probleme care poate fi ușor de rezolvat acasă.

1. Scoate-ți pantofii și mergi cât mai des desculț prin casă

Ar trebui să mergi desculț oricând ai ocazia. Acest lucru va ajuta la întărirea mușchilor piciorului și la readucerea osului degetului de la picioare la locul potrivit. De asemenea, picioarele tale se vor simți ușurate nemaipurtând măcar pentru un timp pantofi incomozi.

Dacă te doare când te plimbi desculț, atunci ar trebui să mergi pe un covor gros. În caz contrar, acest mers poate aduce mai multă durere monturilor tale.

2. Ardeii ajută la inflamație

Ardeii iuți roșii un efect antiinflamator și, de asemenea, încălzesc bine montul, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin. Pentru a folosi ardeii ca tratament, ar trebui să-i tocați. Și apoi alegeți varianta de aplicare care vă place cel mai mult.

• Stoarceți sucul din ardei și întindeți-l pe mont. Apoi aplicați un pic de vaselină cosmetică în această zonă și înfășurați-o cu o compresă. Lăsați să acționeze 15 minute.

• Amestecați ardeii cu ulei de măsline într-un raport de 1: 2 și aplicați uleiul pe mont. Masați ușor zona afectată timp de 15 minute.

Dacă simțiți o senzație puternică de arsură, atunci reduceți cantitatea de ardei, crescând-o treptat la proporțiile recomandate.

3. Fă-ți mușchii piciorului mai puternici

Exercițiile nu numai că vă vor ajuta să vă consolidați mușchii picioarelor, dar vă pot ușura și durerea monturilor. Va trebui doar să le efectuați cu atenție, fără a suprasolicita montul.

Ridică-te în picioare și apasă degetele de la picioare pe podea timp de 10 secunde fără a ridica călcâiul. Apoi ridicați-le și țineți-le timp de 10 secunde. Repetați de până la 5 ori.
Curbează-ți și strânge degetele de la picioare în jurul unui prosop și trage spre tine. Apoi îndreptați-le. Repetați acest lucru de 5-10 ori.

4. Folosiți gheață pentru a reduce durerea

Gheața poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii de mont. Tot ce ai nevoie sunt doar cuburi de gheață și o cârpă. Înfășurați gheața cu o cârpă și așezați-o pe mont. Nu apăsați puternic, țineți ușor apăsat timp de 10-20 de minute. Puteți utiliza această metodă de tratament de 1-2 ori pe zi.

5. Uleiul de ricin micșorează monturile

Uleiul de ricin are proprietăți antioxidante și antimicrobiene. De asemenea, ajută la reducerea inflamației și a durerii, motiv pentru care este utilizat în mod frecvent pentru tratamentul monturilor. Luați 50-100 ml de ulei de ricin și încălziți-l puțin într-un vas. Scufundați o cârpă în uleiul cald și așezați-o pe mont. Înfășurați piciorul cu un bandaj uscat sau un prosop pentru a-l menține cald. Țineți-l timp de 20 de minute și repetați acest remediu de 1-2 ori pe zi.

6. Corectorul de mont păstrează degetele de la picioare într-o poziție naturală

Corectorii de monturi sunt o modalitate bună de a trata problema. În primul rând prin faptul că ajută la ameliorarea durerii din timpul purtării încălțămintei. Aceștia vor preveni frecarea și vor schimba poziția piciorului.

În al doilea rând, fixează degetul mare într-o poziție naturală, ceea ce va ajuta osul să revină la locul său. În zilele noastre, tipurile de dispozitive de corectare sunt numeroase și îl puteți alege cu ușurință pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

Distribuie pe: