De ce va ingrasati? Nu va grabiti sa intrati in panica. Poate ca acum puteti determina cauza cresterii in greutate si puteti scapa de ea citind acest text.

Luati medicamente

Utilizarea regulata a unor cantitati mari de antibiotice si imunomodulatoare poate duce la o scadere a functiilor de detoxifiere, la fermentopatie, la o scadere a absorbtiei alimentelor, ceea ce contribuie inevitabil la cresterea in greutate.

De asemenea, medicamente precum contraceptivele orale, agentii hormonali, steroizii, beta-blocantele pentru bolile de inima si hipertensiunea arteriala, antidepresivele si antipsihoticele afecteaza, de asemenea, direct sau indirect cresterea in greutate.

Consumul de alimente sarate

De regula, daca o persoana abuzeaza de alimentele care contin o cantitate mare de sare, atunci intr-o zi sageata cantarului il poate speria cu o crestere brusca de cateva kilograme.

In primul rand, acest lucru poate fi observat de catre cei care au afectat metabolismul, exista o tendinta de umflare si pasturare a extremitatilor inferioare.

Fluctuatii in ciclul menstrual

Fluctuatiile ciclului menstrual afecteaza cel mai direct fluctuatiile in greutate. In prima jumatate a ciclului, greutatea corporala, de regula, „dispare”. In a 5-7-a zi a ciclului, exista o perioada de greutate ideala. Si dupa ovulatie, de la a 13-a pana la a 15-a zi, greutatea incepe sa creasca si atinge apogeul pana la 26-28 de zile.

Cresterea in greutate are loc datorita fluidului acumulat in faza luteala, precum si datorita grasimilor si sarurilor minerale. Si daca sarcina nu a avut loc, atunci odata cu inceputul ciclului, excesul de greutate incepe sa dispara.

Pentru a reduce cresterea in greutate din a doua jumatate a ciclului, incercati sa reduceti consumul de dulciuri. De exemplu, va puteti „proteja” cu alimente bogate in crom sau puteti inlocui un dulce „agresiv” cu produse care au un gust dulce (tort – pentru fructe uscate, zahar – pentru miere).

Si nu mancati fructe dupa ora 16 (inainte de aceasta ora pancreasul este activ si poate raspunde in mod adecvat cu secretia de insulina). Dupa ora 16, numai 30 g de ciocolata neagra sunt permise.

Sensibilitate la gluten

Glutenul este un grup de proteine ​​care se gasesc in semintele cerealelor: grau, secara, ovaz. La fel ca faina, glutenul este un provocator al cresterii necontrolate in greutate – pentru cei care au o intoleranta la gluten.

Lipsa unui somn adecvat

Studiile stiintifice au aratat ca, daca o persoana nu doarme suficient in fiecare noapte timp de o saptamana, atunci nivelul sau de insulina din sange este constant mai mare decat in ​​mod normal.

Acest lucru creeaza conditii pentru dezvoltarea rezistentei la insulina (o scadere a sensibilitatii tesuturilor la actiunea insulinei), iar in viitor poate duce la diabet zaharat de tip II.

Nu bei suficiente lichide

Apa este principalul element implicat in eliminarea toxinelor si a produselor de descompunere a grasimilor din organism. Si este nevoie de multa. Corpul uman are nevoie de 30 de grame de apa pura (fantana, izvor, artizanala imbuteliata) pe kilogram de greutate corporala pe zi. Trebuie sa beti apa in mod regulat pe tot parcursul zilei si in niciun caz sa nu uitati de ea.

Starea de stres

O situatie stresanta poate duce la dezechilibre hormonale si la cresterea in greutate. Prin urmare, este important sa va mentineti nu numai sanatatea fizica, ci si cea mentala. La urma urmei, motivul cresterii in greutate in majoritatea covarsitoare a cazurilor este o tulburare in suflet.

Distribuie pe: