Gratie proprietatilor de calmare a gazelor intestinale, infuziile pe care vi le vom prezenta in acest articol va vor ajuta sa scapati de disconfortul pe care il resimtiti la nivelul stomacului. Pentru a avea rezultate imediate, este recomandat sa le consumati imediat dupa masa.

1. Infuzia cu anason – Infuzia cu anason este una dintre cele mai populare bauturi ce calmeaza gazele intestinale. Aceasta reduce inflamatiile stomacale si ajuta corpul sa aiba o digestie mai buna si mai eficienta.

Ingrediente: 4 flori de anason, 1 cana cu apa (250 ml)

Preparare: Fierbeti apa, adaugati apoi anasonul si lasati la infuzat timp de 10 minute. Beti din aceasta infuzie dupa fiecare masa, de trei ori pe zi. Nu se recomanda femeilor gravide

2. Infuzia cu fenicul – Proprietatile digestive ale feniculului sunt utilizate pentru tratarea mai multor afectiuni gastrointestinale cum ar fi flatulenta, inflamatiile sau crampele.

Ingrediente: 1 ½ lingurita de fenicul, ½ lingurite de cardamom, 1 cana cuapa (250 ml).

Preparare: Adaugati feniculul si cardamomul in cana cu apa fierbinte. Acoperiti cana si lasati la infuzat 10 minute. Beti din aceasta infuzie in special dupa mesele copioase.

3. Infuzia cu ghimbir – Ghimbirul este un condiment care se recomanda in cazul problemelor digestive de sute de ani. Gingerolul, un component puternic al ghimbirului, are efecte anti-inflamatorii si calmeaza gazele intestinale eliminand si mirosul neplacut al acestora.

Ingrediente: 1 radacina de ghimbir, sucul de la ½ de lamaie, 1 lingurita de miere, 1 cana cu apa (250 ml)

Preparare: Fierbeti apa si adaugati radacina de ghimbir. Lasati radacina apoi sa fiarba la foc mic timp de 3 minute. Dupa cele 3 minute, scoateti radacina si adaugati sucul de lamaie si mierea. Asteptati sa se raceasca putin, dupa care puteti bea. Se recomanda o doza de 3 cani pe zi.

4. Infuzia cu musetel – Musetelul este o planta cu puternice proprietati anti-inflamatorii ce ajuta la reducerea gazelor intestinale din tractul digestiv. Infuzia cu musetel imbunatateste digestia si calmeaza durerile de stomac.

Ingrediente: 2 lingurite de musetel proaspat (20 grame), 1 cana cu apa (250 de ml), miere (optional).

Preparare: Agaugati florile de musetel in apa fiarta si apoi acoperiti. Strecurati lichidul printr-o strecuratoare, adaugati mierea si este gata de baut. Beti doua cani pe zi.

5. Infuzia cu menta – Menta est o planta cu proprietati anti-inflamatoare care reduce senzatia de plin in stomac, ameteala, crampele si gazele acumulate in intestine.

Ingrediente: 2 lingurite de menta proaspata (20 grame), 1 cana de apa (250 ml).

Preparare: Adaugati menta in apa fiarta, mentineti cateva minute in plus pe foc. Strecurati lichidul printr-o strecuratoare si este gata de consum. Este de preferat sa se consume dupa o masa mai grea.

Distribuie pe: