Există exerciții pentru persoane de peste patruzeci de ani pentru îmbunătățirea stării fizice și a sănătății și ameliorarea stresului și nervozității, sporind în același timp încrederea în sine.

Exercițiul dă viață indiferent de vârsta noastră. De fapt, medicii recomandă de mulți ani să avem o dietă echilibrată și exerciții fizice în viața copiilor noștri de la o vârstă fragedă.

De fapt, când ai peste 40 de ani și încep să apară probleme de sănătate, exercițiile fizice sunt esențiale, nu numai pentru aspect și pentru o siluetă frumoasă, ci mai ales pentru sănătate. Exercițiul vă oferă bunăstare și vă ajută să scăpați de stres.

Dacă ai peste 40 de ani și vrei să-ți schimbi viața în bine de astăzi, ar fi bine să începi aceste 9 exerciții de gimnastică.

Faceți burpee și mențineți-vă metabolismul într-o stare excelentă

După 40 de ani, metabolismul feminin începe să-și piardă forma. Drept urmare, greutatea unei femei crește și atunci greutatea ei nu se pierde la fel de ușor ca înainte. Dacă doriți să evitați acest lucru, soluția este foarte simplă.

Faceți burpees de cel puțin 2 ori pe săptămână. Este un exercițiu aerob de intensitate mare care activează metabolismul. Începeți cu 3 repetări și de fiecare dată adăugați câte una. Cu toate acestea, nu trebuie să te forțezi prea tare.

Genuflexiuni

Genuflexiunile sunt o formă excelentă de exerciții pentru toate vârstele.  Țineți spatele drept și genunchii trebuie să fie chiar deasupra picioarelor. Efectuați aceste exerciții de câteva ori pe săptămână și vă veți simți minunat.

„ Scândura ” combate durerile de spate

Nu trebuie să faceți mult pentru a combate durerile de spate și, în același timp, să vă exercitați abdomenul, pieptul și coloana vertebrală. Efectuați exercițiul timp de 90 de secunde de trei ori pe săptămână.

Ridicarea greutăților te protejează de artrită

Femeile de peste 40 de ani suferă adesea de dureri articulare. Se pare că dacă faci 3 repetări în fiecare zi cu greutăți de 2 și 3 kilograme în fiecare mână, îți protejezi corpul de artrită.

Acest lucru se datorează faptului că, în esență, corpul feminin după 40 de ani își pierde puterea și greutățile sunt capabile să întărească și să ofere bunăstare.

Cu puntea îți stimulezi fesele

Puneți mâinile pe partea laterală a corpului, apăsați fesele și ridicați șoldurile, apoi împingeți pentru a ajunge mai sus. În cele din urmă, coborâți ușor.

Cu ascensorii Y-To-T puteți face față sarcopeniei

Sarcopenia este o afecțiune degenerativă a mușchilor cauzată de îmbătrânire și cauzează pierderea mușchilor scheletici. Dacă doriți să construiți un „scut” împotriva acestei afecțiuni, începeți să folosiți ascensoare Y-To-T în rutina dvs. zilnică. Întărește mușchii din spate și umeri!

Mașina eliptică vă protejează inima

Inima după 40 de ani are nevoie de îngrijire suplimentară. Mașina eliptică este o formă foarte plăcută de exerciții aerobice care exercită corpul foarte eficient și stimulează în mod natural inima.

Dar sunt câteva lucruri de reținut. Trebuie să vă exersați la 80% din ritmul cardiac maxim timp de cel puțin 30 de minute, de 3-4 ori pe săptămână, pentru ca acesta să funcționeze. Dacă de la 1 la 10, 10 este cel mai greu efort al tău, atunci ar trebui să te antrenezi la nivelul 8.

Mersul

Mersul pe jos este una dintre cele mai simple și mai plăcute forme de exercițiu. Mai ales după 40 de ani vă poate stimula corpul, vă poate ajuta inima să funcționeze corect și vă poate scuti de stres și anxietate.

De asemenea, nu uzează articulațiile și este capabilă să o ajute pe femeia de peste 40 de ani să piardă mai repede kilogramele în plus. 30 de minute de mers pe zi sunt suficiente!

Faceți yoga

Femeile peste 40 de ani sunt mai predispuse la depresie, potrivit unor cercetări recente. Cu toate acestea, se pare că yoga reușește să relaxeze și să combată emoțiile negative foarte eficient.

În mod specific, afectează neurotransmițătorul care reglează starea de spirit. În acest fel ne stimulăm psihologia și în același timp ne exercităm în cel mai relaxant și frumos mod de exercițiu.

Distribuie pe: