Cuișoarele și lămâile au fost folosite de mulți ani sau chiar mai mult pentru a oferi aromă la rețete distincte și pentru diferite utilizări culinare. Mai mult, cuișoarele și lămâile oferă binecuvântări excelente pentru fitness și, în timp ce sunt amestecate și hrănite în mod colectiv pentru a face un ceai, ele devin o putere alimentară care are, în plus, un gust excepțional. Îți poți face fără dificultate ceaiul personal de cuișoare și lămâie acasă

Este suficient să bei un pahar noaptea înainte de culcare si sa aplici aceasta terapie timp de 7 zile la rand. Este un remediu natural puternic pentru tuse și plămâni dar si pentru alte afectiuni.

Ingrediente necesare:

O lamaie intreaga (impreuna cu coaja)

Cinci cuisoare

Miere de casa (optional)

Bicarbonat(doar pentru a spala corect lamaia)

Mod de preparare:

Intr-un vas din sticla, adaugam apa calduta si adaugam o lingurita plina de bicarbonat de sodiu(pentru a spala lamaia de pesticide si toxine) si se amesteca bine. Punem lamaia in vas, si cu un burete. se spala bine coaja.

Scoateti lamaia din vas si agitati bine. Taiati lamaia in doua si stoarceti fiecare jumatate cu un storcator de citrice. Zeama obtinuta, o punem deoparte, nu o aruncam. Coaja de lamaie ramasa, o taiem cuburi mici.

Intr-un vas punem cuburile de lămâie tăiate , 5 cuisoare ,si le punem la fiert in 750ml apa
acoperim vasul si punem la fiert la temperatura mare pana cand apa o da in fiert, dupa ce fierbe lasam focul la mic aproximativ 5 minute.

Dupa cele 5 minute lasate la foc mic dam deoparte si lasam sa se raceasca cca.10-15 min
zeama obtinuta, se strecoara intr-un borcan, si lasam sa se raceasca;

Dupa ce s-a racit, adaugam in borcan zeama stoarsa mai devreme, si inchidem borcanul ermetic.

Punem la frigider 3 zile. In fiecare seara consumam cate o ceasca plina,Puteti adauga optional doar miere

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceai de lamie și cuisoare:

1. Ceaiul de lamaie și cuisoare este plin cu o serie de vitamine, minerale și alți nutrienți importante și vitale.

Cuișoarele sunt o cantitate mare de calciu, potasiu, magneziu, acid folic, niacină, fier și multe altele. De asemenea, sunt excesive în fibre alimentare și în multe substanțe bioactive, cum ar fi timolul și eugenolul. Lămâile sunt, de asemenea, pline de nutriție. Lămâile sunt o cantitate mare de vitamina C, precum și potasiu, vitamina B6, fier și multe altele. De asemenea, conțin unele fibre alimentare și au un conținut scăzut de calorii. Acest lucru face din ceaiul de cuișoare și lămâie o modalitate ușoară de a adăuga nutriție în dieta ta.

2. Pentru a îmbunătăți sănătatea generală a inimii

Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, pot fi bune pentru sănătatea inimii și pot reduce daunele asupra sistemului cardiovascular. Lămâile conțin, de asemenea, niveluri excesive de antioxidanți. De asemenea, lămâile și ceaiul de lămâie conțin un compus eficient cunoscut sub numele de hesperidină, care poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol.

Cuișoarele pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății generale a inimii. Nu numai că sunt o sursă excepțională de nutrienți sănătoși pentru inimă, cum ar fi potasiul, magneziul și vitamina C, care pot ajuta la reglarea și scăderea tensiunii arteriale, dar conțin și proprietăți excelente de fibre și antioxidante. Acești antioxidanți eficienți ajută la diminuarea radicalilor liberi dăunători care pot deteriora sistemul cardiovascular în timp suplimentar, scăzând riscul bolilor de inimă.

3. Poate ajuta la întărirea naturală a sistemului nostru imunitar

S-a descoperit că cuișoarele au proprietăți protectoare în ceea ce privește întărirea naturală a sistemului imunitar. Ele pot îmbunătăți sănătatea sistemului nostru imunitar prin creșterea celulelor albe din sânge. De asemenea, proprietățile antiinflamatoare ale cuișoarelor pot fi și ele utile în acest sens. Lămâile găsite în ceaiul de lămâie pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sistemului nostru imunitar în mod natural. Acest lucru este adesea atribuit nivelurilor foarte ridicate de vitamina C găsite în lămâi, precum și abilităților lor de restaurare și alți antioxidanți, despre care s-a descoperit că combate infecțiile, cum ar fi răceala și gripa.

Distribuie pe: