Oregano este utilizat pe scară largă în întreaga lume în multe gospodării. Are o aromă puternică si multe proprietăți benefice.

Timp de mai multe secole a fost folosit ca remediu natural, deoarece are antioxidanti foarte puternici, precum timolul si multe substante fitonutrienice care revitalizeaza si protejeaza celulele deteriorate.

Membrana noastra de ADN este afectata de radicalii liberi, care determina, in cea mai mare parte, dezvoltarea multor boli cronice.

De asemenea, în oregano sunt multe minerale si vitamine, inclusiv calciu, potasiu, zinc, magneziu, fier, vitamina A, vitamina C, vitamina E si acizii grasi Omega-3.

Extractul de oregano are capacitatea de a ucide celulele canceroase, de a reduce cresterea lor si de a imbunatati indicatorii de cancer, de asemenea.

Iata o lista a beneficiilor pentru sanatate pe care le are oregano:

Amelioreaza raceala, tusea si gripa; Lupta impotriva infectiilor urechilor si sinusurilor; Imbunatateste functia sistemului cardiovascular; Elimina parazitii intestinali;

Scade atacurile de astm; Elimina durerile de cap si durerile de spate; Elimina arsurile la stomac si oboseala; Trateaza problemele de constipatie si urinare;  Trateaza congestia nazala.

Bea o cana de ceai de oregano pentru a te bucura de beneficiile sale.

Dacă utilizezi frunze de oregano proaspete, adauga 1/2 sau 1 lingura de frunze în 2 pahare de apă.

Dacă utilizezi frunze de oregano uscate, adaugă 2 linguri de frunze în 2 pahare de apă.

Pentru a stimula frunzele sa elibereze toti compusii, taie-le bine si toarna apa fierbinte peste ele. Lasa-le sa stea 10 minute, iar apoi poti bea ceaiul.

Oregano este unul dintre cele mai frecvent utilizate condimente din Italia si poate fi adaugat si in mancare. Se adauga frunze uscate in mesele cu legume si carne.

De asemenea, poti amesteca oregano cu patrunjel, busuioc, ceapa, usturoi, cimbru si ulei de masline.

Distribuie pe: