Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmarit de peste 400.000 de oameni, preotul posteaza predicile sale in care vorbeste despre invataturile Bibliei folosind un limbaj actual, scrie antena3.ro.

Intr-o astfel de predica, parintele a vorbit despre cel mai greu dintre toate.

“Precum v-am iubit Eu pe voi, asa sa va iubiti si voi unul pe altul” (Ioan 13, 34-35)

Unii vor spune ca este o gluma, dar eu va spun ca este cel mai greu dintre toate! Deci, nu metanii, nu post, nu manacare fara ulei, nu paine si apa, nu pesmeti..

DRAGOSTEA si RESPECTUL, izbavirea de ura si de dusmanie, de rautate, de invidie, de ambitie, de inselatorie… Astea sunt! Nu stie unul cum sa-i faca rau celuilalt.. “de ce are?”; “…de ce exista?”; “..de ce nu…?”

Asadar, nu trebuie sa abandonam postul, rugaciunea, metania, dar trebuie sa ramanem cu ideea asta: ca aceste rugaciuni, aceste nevointe pe care le facem, scurte, lungi, putine, multe, cate putem, toate acestea trebuiesc impletite numai cu Bunatate, cu Omenie si cu Dragoste!

Oare de cata teologie si cate predici mai avem nevoie, ca sa putem sa intelegem ca nu suntem Fiii lui Dumnezeu?

Pe vremuri, ne intalneam intre noi de revelion, de o onomastica, de o sarbatoare si manacam ce aveam, trei jumari sau o piftie, iar astazi, cand sunt galantarele pline, cand se gasesc de toate, cand mai prindem un ban.. nu ne ma dam nici “Buna Ziua!”

Oamenii isi fac porti cat mai inalte, isi pun gratii la geam, sisteme de alarma, iar tribunalul este plin de mincinosi care se judeca intre ei.

Da, intr-adevar, acestea sunt ROADELE IUBIRII!

Vedeti cat de departe suntem si cat de mincinosi suntem, fata de Adevarul Absolut?

Cat de naivi suntem, si cat de inselati de sarsaila?”

Distribuie pe: