Sangele gros este un fenomen periculos pentru viata umana, deoarece provoaca formarea de cheaguri de sange in vase.

Pentru a subtia sangele, este important sa acordati atentie dietei, incluzand o serie de alimente importante in dieta.

Ghimbir
Contine gingerol. Aceasta substanta unica, combinata cu acizi, impiedica lipirea trombocitelor, ceea ce la randul sau permite sangelui sa devina mai putin gros. Sangele se poate ingrosa chiar si in cazul cresterii nivelului de glucoza.

Ghimbirul va ajuta la mentinerea acestui indicator normal.

Cu toate acestea, inainte de a utiliza produsul in mod regulat, ar trebui sa va consultati cu medicul dumneavoastra, deoarece ghimbirul afecteaza ritmul batailor inimii.

Usturoi
Consumul a 1-2 catei de usturoi in fiecare zi va fi o masura excelenta pentru a preveni formarea cheagurilor de sange. Dar trebuie remarcat faptul ca, datorita capacitatii sale de a subtia sangele, usturoiul nu trebuie consumat in paralel cu tratamentul anticoagulantelor.

Fructe de padure
Fructele de padure, inclusiv capsuni, cirese, zmeura, agrise si merisoare, vor ajuta la rezolvarea problemei sangelui gros. Toate sunt bogate in acid salicilic, pe care multi oameni il cunosc ca fiind un diluant eficient al sangelui.

Scortisoara
Componenta principala a scortisoarei este cumarina, recunoscuta ca un anticoagulant natural.

Printre altele, condimentul indragit de multi ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Cu toate acestea, trebuie utilizat cu prudenta de catre cei care sufera de boli hepatice.

Rodie
Contine o cantitate mare de vitamina C, P si B6, precum si pana la 15 tipuri de aminoacizi rari.

Rodia este utila pentru sistemul cardiovascular, ajuta functia hematopoietica sa functioneze fara probleme, curata vasele de sange si normalizeaza tensiunea arteriala. Din acest motiv, este foarte recomandat persoanelor peste 50 de ani.

Lamaie
Acest fruct popular este bogat in vitaminele C si K, datorita carora are capacitatea de a normaliza nivelul lipidelor. Astfel, lamaia este eficienta in procesul de scindare a grasimilor care provoaca formarea cheagurilor de sange.

Distribuie pe: