Acest aluat cu drojdie este unul universal si poate fi folosit la prepararea pateurilor, chiflelor, prajiturilor si altor delicii.

Aluatul se prepara foarte simplu, este moale si gustos si poate fi pastrat la frigider timp de 7 zile. Astfel puteti prepara oricand produse proaspete pentru micul dejun.

Incercati aceasta reteta superba si nu veti regreta!

Ingrediente:

-350 ml de lapte,
-2 oua,
-2 linguri de zahar,
-1 priza de sare,
-50 g de drojdie proaspata,
-100 g de unt,
-700-750 g de faina.

Mod de preparare:

Dizolvati drojdia proaspata in laptele cald. Adaugati untul topit, zaharul, sarea si ouale.

Amestecati pana la omogenizare. Adaugati treptat faina si framantati un aluat moale.

Puteti pune aluatul la loc cald (daca doriti sa coaceti imediat). Adunati aluatul. Dupa ce va creste, puteti prepara diverse produse.

Trebuie sa lasati neaparat aluatul la dospit inainte de a-l da la cuptor. De asemenea, il puteti pune intr-o punga de plastic, s-o legati strans si s-o dati la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa acest timp puteti coace.

Aluatul se pastreaza la frigider pana la 7 zile.

Daca veti folosi aluatul pentru umpluturile dulci, atunci puteti mari cantitatea de zahar.

Distribuie pe: