Dacă ești în pană de idei în bucătărie, bărcuțele din dovlecei cu o umplutură savuroasă din bacon prăjit cu ceapă și cartofi, înnobilate cu ouă și presărate cu mozzarela sunt perfecte în astfel de situații.

Ingrediente:

4 bucățiDovlecei
1 bucatăCeapă
200 gBacon
1 bucatăCartofi
50 mlUlei pentru prăjit
10 gVerdeață
8 bucățiOuă
200 gMozzarella

Mod de preparare:

  1. Tăiați (pe orizontală) partea de sus a fiecărui dovlecel, astfel încât să puteți scoate pulpa din interior cu ajutorul unui cuțit sau lingură.
  2. Rumeniți ceapa împreună cu baconul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați cartoful tăiat cubulețe. Lăsați să se prăjească timp de 3-5 min și apoi luați de pe foc.
  3. Puneți câte 2-3 linguri din umplutura cu bacon în fiecare dovlecel curățit de miez. Puneți câte 2 ouă în fiecare dovlecel, peste umplutură. Apoi presărați deasupra mozzarella.
  4. Dați dovleceii umpluți la cuptor pentru 30 min la 180C°. Savurați cu plăcere!Sa aveti pofta!
Distribuie pe: