Protejează împotriva diabetului zaharat
Miricetina prezenta in patrunjel a fost, de asemenea, examinata pentru utilizare in tratamentul si prevenirea diabetului zaharat.
Studiile efectuate pe animale au demonstrat ca miricetina poate scadea nivelul zaharului din sange si poate scadea rezistenta la insulina.
Îmbunătățește sănătatea osoasă
Oasele au nevoie de anumite vitamine si minerale in cantitati iferite pentru a ramane sanatoase si puternice.
Patrunjelul este bogat in vitamina K, care este un nutrient esential pentru buna sanatate a oaselor. In plus, vitamina K ajuta la construirea oaselor mai puternice prin sustinerea celulelor osoase care se numesc osteoblaste.
Favorizează sănătatea ochilor
Luteina, beta carotenul si zeaxantinul sunt trei carotenoide care se gasesc in patrunjel, care va ajuta sa va protejati ochii si sa aveti o vederea sanatoasa. Carotenoizii sunt pigmenti gasiti in plante care au activitate antioxidanta puternica.
Respirație urât mirositoare
Daca peste zi ati mancat ustoroi sau alte condimente care va provoaca o respiratie urat mirositoare, atunci trebuie sa consumati cateva frunze de patrunjel.
Lipsa de energie
In fiecare dimineata, pe nemancate, mixati intr-un blender cateva crengute si frunze de patrunjel proaspete cu putina apa si beti acest suc.
Aceasta reteta este excelenta pentru a combate starea de oboseala de dimineata, lipsa de energie, digestie dificila, balonare sau constipatie, datorita proprietatilor detoxifiante, depurative si diuretice ale patrunjelului.
Proprietati antibacteriene
Patrunjelul contine uleiuri esentiale, inclusiv apiolul si miristicina, care au efecte antibacteriene si combate bacteriile potential daunatoare, cum ar fi Staphylococcus aureus.
Poate stimula imunitatea
Cercetarile arata ca apigeninul – un antioxidant in patrunjel – regleaza functia imuna prin reducerea inflamatiei si prevenirea leziunilor celulare.
Poate spori sănătatea ficatului
Studiile efectuate pe sobolanii cu diabet zaharat au aratat ca extractul de patrunjel poate preveni afectiunile hepatice, poate spori functia hepatica si poate stimula nivelurile antioxidante.
Previne cancerul
Flavonoidele sunt compusi de plante care se gasesc in mod natural, care pot contracara agentii care provoaca boli in organism.