Ingrediente:
Pentru blat: 10 oua, 200 g zahar, 60 ml lapte, 280 ml ulei, 100 g gris, 80 g cacao, 140 g faina, 5 linguri miere, 1 plic praf de copt.
Pentru crema: 50 ml frisca lichida, 1 cutie lapte condensat, 1 plic gelatina, 2 linguri miere, 100 ml lapte normal.
Pentru glazura 1: 120 g ciocolata simpla, 70 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei.
Pentru glazura 2: 220 g ciocolata simpla, 100 g unt, 2 linguri ulei, 1 lingura apa.
Mod de preparare:
1. Pentru blat, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si grisul si se adauga in galbenusuri.
Se mixeza putin, apoi se adauga treptat laptele, uleiul si mierea. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitie.
2. Se imparte compozitia in 2 parti si se coc 2 foi in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, circa 15 minute fiecare.
3. Pentru crema, se inmoaie gelatina in putina apa, apoi se toarna peste ea 50 ml lapte cald si se amesteca.
Se mixeaza putin laptele condensat cu 50 ml lapte, apoi se bate frisca si se adauga peste laptele condensat impreuna cu mierea si gelatina, amestecand usor.
4. Ambele glazuri se prepara, separat, astfel: se pun toate ingredientele in cratita, pe foc mic, si se lasa pana se topesc, apoi se lasa sa se raceasca.
5. Cand toate componentele sunt gata, pe un blat se pune jumatate din crema, se da la rece, se intinde apoi prima glazura, se da iar la rece, apoi se intinde restul de crema.
Se pune si al doilea blat, peste care se intinde glazura 2 calda si sa da iar la rece pentru o ora.