Carnea coaptă cu cartofi este o combinație clasică de ingrediente, ce de-a lungul istoriei rămâne la fel de populară. ”Carnea în stil francez” este un fel de mâncare cald, din bucătăria tradițională a Franței.
Deși aceasta se prepară într-o tavă de copt, vă îndemnăm să plecați de la rețeta clasică și să pregătiți carnea în vase de lut. Obțineți un fel de mâncare cald deosebit de delicios și aromat, din cele mai simple și accesibile ingrediente. Experimentați cu ierburile aromate preferate și bucurați-i pe cei dragi cu o cină deosebită, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.
Ingrediente:
-1 kg carne de porc (file), 4-5 cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, ciuperci champignon după gust, 1 ou, cașcaval după gust, vin alb demisec, unt, 1 cățel de usturoi, verdeață după gust (busuioc), condimente (piper alb, cardamom, rozmarin), sare, ulei vegetal.
Mod de preparare:
1. Spălați bine carnea de porc. Tăiați-o fâșii de 2 x 4 cm și frăgeziți-o puțin.
2. Turnați în vasul cu carne vinul și lăsați-o să se marineze timp de câteva ore.
3. Tocați mărunt ceapa și ciupercile. Curățați și dați morcovul prin răzătoarea mare. Prăjiți legumele într-o tigaie cu ulei încins.
4. Dați cașcavalul prin răzătoare. Bateți oul și amestecați-l cu cașcavalul ras.
5. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i bucăți de mărime medie.
6. Curățați și presați usturoiul.
7. Umpleți vasele de lut: la fundul fiecărui vas adăugați câte 1 linguriță de unt frecat cu usturoi. Presărați cu verdeață (cel mai bine e să folosiți busuioc sau ierburi de Provence).
8. Aranjați cartofii. Turnați puțină supă de carne sau vin (1-2 linguri).
9. Aranjați legumele prăjite cu ciuperci, apoi carnea. Potriviți cu condimente și puțină sare.
10. Turnați oul bătut cu cașcaval. Acesta trebuie să acopere complet carnea.
11. Dați carnea la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30-40 de minute. Serviți carnea presărată cu verdeață tocată.
Poftă buna!